Nejste přihlášen/a.
Dobry den, mame auto z roku 1992 Favorit . Chceme jej ted prodat . Nevim jak je to s úhradou povinného ručení (kooperativa) , zda zaplatit jeste na rok 2020 , nebo zadat o nejakou výjimku . Zajímá mne , zda my musíme pri případném prodeji platit ekologickou dan , nebo ji plati kupující. Dekuji za odpoved , jsme prvni majitele .
Kolego on jako první majitel nic nebude platit-snad vždy plati ten kdo to od něj koupí!Jedině pokud by zapaltitl, ekozlodějnu za kupujícího aby se auta zbavil ale pak je levnější dát zadarmo na ekolikvidaci kdy některá místa ještě za toto zaplatí jemu!
Jinak vyžadování zápisu v TP-ORV je od pojištoven nezákonné,ale pro osoby pro které je jednání s úřadam ve stylu : Ano máte pravdu,ten zelený čtvereček je červené kolečko! je pak jednodušší doložit zápese, (ofocením ORV)U nás to udělá automaticky.
Jen doplním co jsme , s kolegou již psali.U PR záleží kdy půjdete zapsat změnu (převod) pokud to stihnete letos-neplaťte další rok at, si toto uzavře kupec (když jsem jel por auto-měl jsemm již svou ZK a majitel zase udělanou EvK-jen jsme došli na úřad ,auto a jízdu jsem s ním provedl zase dopředu) !Jinak doporučuji s kupujícím společně na STK pro evidenční kontrolu a pak opět společně zapsat změnu (převod) K tomu je třeba osobní doklady obou dvou (lze nahradit ověřenou PM jednoho nebo durhého nebo pak obou na třetí osobu-NEDOPORUČUJI), ZK (viz jak psal kolega Totak ) protokol o EvK (plná technická) doklady vozidla-ORV I a ORV II nebo zde spíše ještě TP a OTP
Dance,
pokud prodáte vozidlo do konce pojištění, tak je to OK, Pokud ale pojištění končí, musíte mít vozidlo pojištěné. Přeplatek Vám vrátí.
Ekodaň platí kupující, je to jeho boj. Vy ale nedávejte doklady z ruky a vozidlo přepište na kupce. Žádnou plnou moc. Jinak budete mít problém. Páč kupec vozidlo nepřepíšete a bude stále na Vás. Nemáte žádnu právní páku na kupce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.