Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej staršího auta

Od: dance® odpovědí: 10 změna:

Dobry den, mame auto z roku 1992 Favorit . Chceme jej ted prodat . Nevim jak je to s úhradou povinného ručení (kooperativa) , zda zaplatit jeste na rok 2020 , nebo zadat o nejakou výjimku . Zajímá mne , zda my musíme pri případném prodeji platit ekologickou dan , nebo ji plati kupující. Dekuji za odpoved , jsme prvni majitele .

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Jako první majitel se placeni eko výpalného nevyhneš. Úředníkům je fuk, jestli to zaplatíš ty nebo kupující. Dokud nedostanou penize, tak převod nepotvrdí. Platnou zelenou kartu chtějí při převodu taky vidět a opět je jím fuk, jestli jim ukáže kupující novou nebo jim ukážete svou. Pojištění musíte mít platné s výjimkou pripadu, kdy mby auto mělo značky v depozitu. Po prodeji vám pojišťovna přeplatek vrati. Většinou chce jako doklad kopií techničáku se zapsaným novým majitelem. Dřív jim stačila smlouva o prodeji ale dneska chtějí spíš tu kopií Tp. Vůbec je nezajímá že kupující má na převod ze zákona 10 pracovních dní a za tu dobu je auto pojištěné duplicitně.
hodnocení

Moc dekuji , vse logické a srozumitelné . Dekuji

Kolego on jako první majitel nic nebude platit-snad vždy plati ten kdo to od něj koupí!Jedině pokud by zapaltitl, ekozlodějnu za kupujícího aby se auta zbavil ale pak je levnější dát zadarmo na ekolikvidaci kdy některá místa ještě za toto zaplatí jemu!

Jinak vyžadování zápisu v TP-ORV je od pojištoven nezákonné,ale pro osoby pro které je jednání s úřadam ve stylu : Ano máte pravdu,ten zelený čtvereček je červené kolečko! je pak jednodušší doložit zápese, (ofocením ORV)U nás to udělá automaticky.

Dneska mi pojišťovna vrátila mail s výpovědí smlouvy z důvodu prodeje vozidla s požadavkem doložit to kopií TP. Taky jsem jim hned odepsal že kupující nemá žádnou povinnost mi takovou kopii poskytnout a to že má auto novou pojistku si můzou ověřit zadáním spz na webu ČKP. Já vím že to je od nich drzé a nezákonné. Ale to nic nemění na tom že to chtějí. A to že eko zaplatí kupující je pravda ale když si ty tři litry přirazí prodávající k ceně a u okýnka je vytáhne z kapsy on je úředníkovi fuk.
Nojo.. Taháme se tady o slovíčka :) a oba jsme zapomněli upozornit tazatele, že pokud by svého mazlíčka fávo prodal invalidovi, tak bude od placení výpalného osvobozen ale stát si to vybere až u dalšího prodeje.

Jo to jsme neuvedli *palec*.pekny den.

PS dost prodejců o to ekovypalne sníží cenu.

mak*
hodnocení

5x

Pojištění normálně zaplaťte a po prodeji ho zrušte (musíte mít doklad o prodeji) a zbytek peněz vám vrátí. "Ekodaň" platí kupující při přihlášení.

hodnocení

4x

Jen doplním co jsme , s kolegou již psali.U PR záleží kdy půjdete zapsat změnu (převod) pokud to stihnete letos-neplaťte další rok at, si toto uzavře kupec (když jsem jel por auto-měl jsemm již svou ZK a majitel zase udělanou EvK-jen jsme došli na úřad ,auto a jízdu jsem s ním provedl zase dopředu) !Jinak doporučuji s kupujícím společně na STK pro evidenční kontrolu a pak opět společně zapsat změnu (převod) K tomu je třeba osobní doklady obou dvou (lze nahradit ověřenou PM jednoho nebo durhého nebo pak obou na třetí osobu-NEDOPORUČUJI), ZK (viz jak psal kolega Totak ) protokol o EvK (plná technická) doklady vozidla-ORV I a ORV II nebo zde spíše ještě TP a OTP

hodnocení

2x

Dance,

pokud prodáte vozidlo do konce pojištění, tak je to OK, Pokud ale pojištění končí, musíte mít vozidlo pojištěné. Přeplatek Vám vrátí.

Ekodaň platí kupující, je to jeho boj. Vy ale nedávejte doklady z ruky a vozidlo přepište na kupce. Žádnou plnou moc. Jinak budete mít problém. Páč kupec vozidlo nepřepíšete a bude stále na Vás. Nemáte žádnu právní páku na kupce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]