Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svieti kontrolka olejova na fabii nestaruje

Od: janko odpovědí: 10 změna:
Svietil mi kontrolka na olej po 400 metrov v zapeti sa zastavil a vypol a teraz nejde ani nastartovat ide o skoda fabia 1,4 mpi 50 kw.ake mozu bit zavadi?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
No pokud si jel se svítící kontrolkou oleje tak si pravděpodobně oddělal motor
Vlivem nedostatku oleje se kousnou šáli na klice a je vymalováno auto zralý na go motoru nebo výměnu za jinej funkční motor
Startér točí motorem? Vydává klepavý zvuky?
Nebo jen cvakne startér?
janko
hodnocení

Motor ma v sebe olej v patricnom mnozstve kolko treba,motor bol sotva vlazni,starter iba cvakne ano ako kebi bolo zadlokovana elektronikou sa mi zda lebo rucne sa to da prekročiť
mak*

"Startér iba cvakne", to znamená, že motor jde tak těžko, že s ním nehne. 400m bez mazání úplně stačí na zničení motoru. Než jste motor vypnul (když ještě běžel) tak měl normální zvuk, nebo klepal? Přítomnost oleje ve vaně ještě neznamená, že motor maže, pokud se za jízdy rozsvítí kontrolka oleje, je nutné okamžitě zastavit a vypnout motor.

krtek*
hodnocení

0x

1) závada je tvoje gramatika

2) co se toho oleje týče...co by to tak asi mohlo být? nenapadá tě?... dělal jsi řidičák?

janko
hodnocení

Ja som sice madar ale mislel som profesionalni pristup a nie blbosť hochu takichto bi mali tuna banovat asi tolko o vas.a ne tikame si ano...

osoby maďarské národnost co znám, znaji PČP pomalu lépe než rodilí češi!Bez rozdílu!

Provedl jsi kontrolu množství oleje v motoru?není motor abnormálně pocákaný olejem?není pod motorem olejová louže?Od monitoru PC nikdo z nás nevidí Tvé auto a no motor v něm ...to musíš projít sám a sdělit a pak se může dát odpověď na daný problém.

Osobně-probliknout mi červená kontrolka mazání-ZPOZORNÍM , pokud se rozsvítí trvale-ihned zastavím a chcípnu motor (cca do 3-5 sec od rozsvícení!) a provedu základní kontrolu-mám s tím osobní zkušenost kdy na cestě cca600km jsem udělal 3 výměny a doma pak další! Dojel jsem s cca (dle dolitého množství) s půl litrem oleje -tekl špatným guferem poloosy-monoblok=ležatý motor se společnou náplní oleje pro motor i převodovku.

krtek*

jakej chceš profesionální přístup? v prvé řadě jsi měl napsat, že olej v autě máš..a ne to tady psát dodatečně a rozčilovat se, že ti píšu co ti píšu...kontrola oleje je první věc co musíš udělat...pak teprve můžeš hledat závadu dál...nemáme věšteckou kouli

mathew
hodnocení

0x
No buď je to zadřený a nebo tam není benzín

janko
hodnocení

Mate pravdu ,je to vyriešené akurát nad tim robim je to olejový čerpadlo je v čudlu,motor pieste,ventily ako saci tak vyfuk je v poho uz len vymenit olejovi č erpadlo odblokovat a eno nuno dakujem vám vsetkim ešte raz
No moc nevěřim že to bude o.k.
Zkoukl bych šály na ojnicích pokud se motor kous tak že snim starter neotočil bude to někde přidřený na klice

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]