Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stále svítící dpdf filtr

Od: jarosavstefl odpovědí: 11 změna:

Dobrý den !

V roce 2018 jsem koupil MAZDU 3 diesel rv : 2017 najeto jen 425 km

Dne 30.07. 2018 jsem asi nechal vyměnit olej v motoru !

Dne 30.07. 2019 jsem si nechal vyměnit olej v motoru !

ALE dne 18.11. 2019 jsem byl s Mazdou znova v servise, jelikož se mně nevypaloval FILTR PEVNÝCH ČÁSTIC !

VYMĚNILI OLEJV MOTORU !

DNES 10. 12. 2019 se mně tento problém stal zńova ! SVÍTÍ KONRTOLKA FILTRU PEVNÝCH ČÁSTIC !

A já se Vás chci touto cestou prosím zeptat, JESTLI JE PROSÍM VÁS MOŽNÉ AUTO VYREKLAMOVAT -VRÁCENÍM?

MAZDU JSEM KOUPIL V NĚMECKU V AMMMERNU !

Děkuji Vám

Jaroslav Štefl

tel : 603 93 89 76

Stále svítící dpdf filtr
Stále svítící dpdf filtr #2

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cl
hodnocení

3x
Jasný 4500km ročně a sama dlouhá trasa. Takže každý měsíc Zittau a jinak na špalkách. Co Vás vedlo k tomu koupit si diesel?

asd1
hodnocení

2x

Leda tak na lampárně... Ovšem je možné i to, že němčour to zpátky vezme, to se ale dozvíš jen když to vyzkoušíš...

asd1

Obecně reklamace v Německu funguje řádově líp než v ČR, takže to vrácení příp. oprava v rámci záruky nejsou úplně sci-fi..

hodnocení

2x
Kde máte tu svítící kontrolku?
kolik máte najeto km?
Jaké trasy nejčastěji jezdíte?
Trochu nás informujte prosím...
jaroslavstefl
hodnocení

Ano trasy jezdím dlouhé např, dnes jsem byl v Žitavě, ta kontrolka se mně rozsvítila včerá ! Najeto jen 8500 km !

A stímto problémem jsem už byl v serivse dne 19. 11. 2019

Správně, kde je aktuální foto tachometru resp. kobtrolky DPF?

hodnocení

1x

Zapomeň...

doplněno 10.12.19 19:21:

@jarosavstefl: Přeji hodně štěstí a úspěchů v tvém snažení. Nemáš šanci ...

jaroslavstefl
hodnocení

PANE,, nezapomenu,ale budu psát email FIRMĚ GUNTHER, od které jsem tu mazdu koupil !

Po tom co mně odpovědí, tak se zařídím !

daniela1
hodnocení

0x

Možná trochu mimo téma reklamace.. :)

V Mazdách se detailně nevyznám a Googlem se mi nedaří najít, jak vypadá kontrolka DPF pro rok 2018. Ale na fotce přístrojové desky vidím jenom kontrolku otevřených dveří, studeného motoru a i-stop, žádný DPF?

Že se (asi) měnil olej v motoru, to je sice dobře, ale nemůže být případný problém spíš v nekvalitní naftě, kratších jízdách (soudím dle nájezdu necelých 6500 km za víc jak rok) a vůbec ve stylu zacházení s moderním dieselovým motorem? A když se nevypaloval DPF, tak v servisu jenom vyměnili olej?

EDIT: Dobře, tak jsem to asi psala nějak dlouho, mezitím přibyly odpovědi. :) Dlouhé trasy, tak ono taky záleží, odkud se do Zittau jede. Dobrá tedy, tak se zeptám ještě na jinou věc, taky ne zrovna k tématu případné reklamace - proč je k dotazu přiložena neaktuální fotografie, která pravděpodobně nezobrazuje skutečný stav?

jaroslavstefl
hodnocení

Zdravím !

1 Do Žitvy je to od nás cca 140 km jedna cesta !

Ta kontrloka mně začala svítit dnes , když jsem se z té Žitavy vracel !

Ano v servise mně vymněnili olej a udělali kontrolu DPF !

TANKUJI POUZE U SHELL A NEBO BENZINA !

Stále svítící dpdf filtr #3
daniela1

OK.

A co tedy v servisu zjistili, když problém s regenerací DPF vyřešili jenom jeho kontrolou?

Ale nic z toho pořád nevysvětluje, proč už je tady podruhé neaktuální fotka bez kontrolky DPF a proč je za každou větou vykřičník.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]