Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měrka oleje nelze zasunout

Od: martinh* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

Škoda Octavia 1U 1.6 75kW. Dnes jsem standardně kontroloval olej, vytáhnul měrku, otřel - a zpátky už nešla zasunout. Nerval jsem ji silou, ale zkoušel různě pootočit a lehce zasunout. Nešla. Nakonec se to podařilo, ale teď si nejsem jistý, zda se v kontrukci měrky (nástavce) nemohlo něco uvolnit a spadnout do vany. Nevím tedy konkrétně co, ale nedokážu si to nijak vysvětlit.

Díky za rady, Martin

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Záleží jaká měrka (pro který motor). Některé jsou z pérové oceli a nebo i doplněné o plastové distančky.

Vytáhni měrku, prohlídni a vlož zpět. Ve vaně je sací koš oleje ze sítkem, dále průtokový filtr. Nemůže se stát, že by se poškodil motor dílem z měrky.

duckduckgo.com/...

martinh*

Díky, právě poškození motoru jsem se obával :).

hodnocení

2x

Nektere merky lze vsunout pouze v urcite poloze nebo s nimi dokonce i behem vsunuti pootacet.
Muze to tedy byt tento pripad. Pokud ale nekontrolujete u tohoto motoru olej poprve, tak asi vite, jak je potreba merku vkladat.

Pak by bylo mozne, ze doslo k poskozeni trubky. Teoreticky mohlo dojit k jejimu povytazeni (v bloku byva typicky pouze zalysovana) a nebo mohlo dojit k jejimu poruseni. Klasicky uhnije hned u bloku.

hodnocení

1x

Asi máte vyřešeno (zasunuto) ale tu "trubku"vodítko měrky zkontrolujte-možná ju máte dole prasklou a může vám tama téct olej

skoda-dily.cz/...

Měrka oleje nelze zasunout

mak*
hodnocení

0x

Není jen shrnuté těsnění?

martinh*
hodnocení

0x

Zkusím se podrobně podívat na tu trubičku, zda není někde prasklá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]