Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tlumiče po 20 letech, felicie 1.3

Od: ice odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, měl bych dotaz, jsem uplný lajk v autech. Mám felici r.1998, 1.3. Vždy, když jedu přes nějakou vyvíšeninu, tak škrtnu asi blokem motoru a mám ho dost poníčený. Myslím, ale nevím, že během 20 let jsem na autě neměnil tlumiče, zvýšila by se tím víška auta nebo ne? Je možné aby to tlumiče a následná výměna zachránili? Nebo je to úplná blbost. Když mě někdo předjíždí ve větší rychlosti nad 100-120km/h, tak se auto trochu zhoupne ze strany na stranu. Děkuji za případnou radu, pokud někdo víte

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Samotný tlumiče to nezachraní budou utahany pružimy
Nejlépe to koupit komplet tlumiče pružiny a uložení

hodnocení

3x

Chtělo by to udělat všechny tlumiče, horní uložení, dorazy, pružiny a geometrii.
Nebo koupit jinou feldu, která se nehoupe.

hodnocení

2x

Nikdy jsem neškrtnul a tlumiče mají životnost na našich cestách tak 5 let. Mám 1.3 2001 taky.

V zadu pružiny Lesfjorders na combíka a sachsy tlumiče. Předek stejná konfigurace, ale měl jsem i Ateso.

Pružiny zvednou výšku dost. Stářím jsou více slehlé a unavené, pokud nejsou prdlé.

Typ per pro 1.9 a 1.6 a v zadu kombík (mám 1.3 hatchback) se výška zvedne o 5cm.

Pod převodovkou mám lyžinu Kuboj a ani ta nikdy neškrtnula. Kola klasika 13ky.

Auto se nesmí houpat jak dětský kočárek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]