Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klasická nabíječka vs. automat. - Autobaterie

Od: khajda odpovědí: 5 změna:

Hezký den,

ráda bych se zeptala, jakým způsobem fungují tyto dvě nabíječky. Moc se v tom nevyznám, ale dočetla jsem se několik informací a zajímá mě tedy konkrétně, proč se po nabití autobaterie u klasické nabíječky musí počkat ještě cca 2 hodiny, než se může použít do vozu a proč po nabití automatickou nabíječkou se čekat nemusí? Měla jsem za to, že u té klasické nabíječky je nabití cca po 10 hodinách optimální a nehrozí tedy přebití ani nízké dobití(?) nebo z jekého důvodu se tady musí počkat?

Děkuji za pochopení a za odpověď, snad jsem se nevyjádřila moc hloupě.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

1x

Klasika jede do plného nabit = baterka plynuje. 2h odstát je kvůli odvětrání plynu (vodík + kyslík) aby to při připojování neřachno ;)

Chytrá přestává dobíjet dřív a baterka neplynuje... Nabíjim bez odpojování a nikdy problém nebyl.. (Lidlovka za pětikilo)

hodnocení

1x

Záleží na konstrukci baterií. Staré olověné se při nabíjení otevírají, protože plynují. Moderní baterie mají jinou konstrukci neotevírají se a používají se na ně "chytré" nabíječky. Po nabití můžete jet. Baterii není nutné při nabíjení vyjímat z vozu.

khajda
hodnocení

Jo ták, dobře. Teď už mi to dává smysl. Děkuji moc za objasnění :)

jabraka*
hodnocení

0x

Dnešní nabíječky už neřeší problém přebíjení baterie.Ke konci nabíjení je nastaven proud na minimální hodnotu,.Při každém nabíjení se nějaké plyny(vodík) uvolňují.Proto se doporučuje nechat aku asi dvě hodiny "odvětrat).Nejlépe s otevřenými nalévacími otvory.Bezúdržbovky se montují do vozu hned.

JABRAKA

Olověné bezúdržbovky také plynují.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]