Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rapid panorama strecha

Od: miramira® odpovědí: 5 změna:

Zdravím, je u ojetiny Š.Rapid 2016 panoramatická střecha spíše výhodou nebo nevýhodou.? Díky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

V létě vedro v zimě zima... (né všechny sluneční paprsky jdou odrazem, takže v létě je tam dost vedro a při vypnutí motoru interiér ztratí rychleji teplo v zimě). Na vývoz do Itálie asi dobrý nebo pro ježdění z turisty či po světě, ale do normálního provozu bych si já osobně panorama střechu nekupoval.

Výhodou je, že je v autě více světla a je lépe vidět v městské zástavbě na všechny strany (větší prožitek z jízdy).

renegade11*
hodnocení

1x

Kolikrát se tam nahoru za jízdu podíváte jako řidič?

Celkově snižuje tuhost karoserie a zvýšuje náchylnost k povrzávání celku. Většina aut s prosklenou střechou se postupně změní v pojízdný orchestr pazvuků, protože i když se to nezdá ,každá karoserie se kroutí a tak je to k ...

jd1997
hodnocení

1x
Mám Rapida Spaceback s panoramou a nemuzu si na nic stezovat. Mám jej od novoty, nyni najeto 112tkm. A jak tu někteří tvrdí, ze to bude vrzat, tak nebude, minimálně mne zatím nic nevrze a neznam nikoho, komu by kvuli tomu něco vrzalo.
Nad hlavou je místa hodně. Mám 186cm a jeste bych tam strcil klidne ruku pri sedacce napumpovane na nejvyssi posed. Vzadu je take mista opravdu hodně. Rapid působí jako malé auto, ale je neskutečně prostorné a pohodlné.
Jinak strechu mam neoteviratelnou. Je zakryta síťkou z obou stran, zezadu a zepredu, spoj je uprostred strechy a je řešený magnetem, kdy dojde ke spojeni dvou sitek.
Dale bych rad vyvratil, ze v autě je v létě teplo. Je tam teplo jako v kazdem jiném autě. Měl jsem dříve octavii bez panoramy a teplo bylo úplně stejné. Zima je tam možná rychleji než by normálně byla, ale automatická klimatizace si s tim poradí během 5min jízdy.
Co se tyce cetnosti pouzivani, tak ji moc casto nepouzivam, ale když jedeme prirodou, tak mame roztazene sitky a posadka se dívá. To samé když někde prespavame v autě. Krasny vyhled na nebe.
Jinak hodne lidi se me ptalo, zda mě to neruší za jízdy a musím říct, ze jak kdy... V zorném poli střecha úplně neni, ale kdyz vam slunce sviti zezadu, tak prosviti i tu sitku a sviti primo na hlinikovy dekor v palubce, ktery odráží světlo do očí, ale není to nikterak hrozné a po chvilce to člověk přestane vnímat.

Taky občas přespávám v autě a vadí mi právě slunce, které budí už v 6:00 ráno. Ze střechou by to bylo snad ještě spíš. No a teelná izolace v zimě nebo bubnování deště do skla je jako sedět v dodávce vzdadu. Normální auto izoluje jak od tepla, tak i od hluku. Někdy si za deště vlezte do plechové dodávky dozadu nebo pod tenký plech někde na zahradě. Dělá to nezkutečný kravál.

Ale každý máme jiné potřeby.

hodnocení

0x
U ojetiny s panoramou je to buď a nebo. Musíte brát auto jako celek, který chcete nebo nechcete, protože zatím jsem nepotkal nikoho, kdo by auto koupil jsem kvůli panoramatické střeše.
Obecně berte alespoň otevíratelnou střechu.
Pevný okno je k vzteku, málo místa nad hlavou a ještě se to nedá otevřít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]