Nejste přihlášen/a.
Zdravím, je u ojetiny Š.Rapid 2016 panoramatická střecha spíše výhodou nebo nevýhodou.? Díky.
1x
V létě vedro v zimě zima... (né všechny sluneční paprsky jdou odrazem, takže v létě je tam dost vedro a při vypnutí motoru interiér ztratí rychleji teplo v zimě). Na vývoz do Itálie asi dobrý nebo pro ježdění z turisty či po světě, ale do normálního provozu bych si já osobně panorama střechu nekupoval.
Výhodou je, že je v autě více světla a je lépe vidět v městské zástavbě na všechny strany (větší prožitek z jízdy).
1x
Nad hlavou je místa hodně. Mám 186cm a jeste bych tam strcil klidne ruku pri sedacce napumpovane na nejvyssi posed. Vzadu je take mista opravdu hodně. Rapid působí jako malé auto, ale je neskutečně prostorné a pohodlné.
Jinak strechu mam neoteviratelnou. Je zakryta síťkou z obou stran, zezadu a zepredu, spoj je uprostred strechy a je řešený magnetem, kdy dojde ke spojeni dvou sitek.
Dale bych rad vyvratil, ze v autě je v létě teplo. Je tam teplo jako v kazdem jiném autě. Měl jsem dříve octavii bez panoramy a teplo bylo úplně stejné. Zima je tam možná rychleji než by normálně byla, ale automatická klimatizace si s tim poradí během 5min jízdy.
Co se tyce cetnosti pouzivani, tak ji moc casto nepouzivam, ale když jedeme prirodou, tak mame roztazene sitky a posadka se dívá. To samé když někde prespavame v autě. Krasny vyhled na nebe.
Jinak hodne lidi se me ptalo, zda mě to neruší za jízdy a musím říct, ze jak kdy... V zorném poli střecha úplně neni, ale kdyz vam slunce sviti zezadu, tak prosviti i tu sitku a sviti primo na hlinikovy dekor v palubce, ktery odráží světlo do očí, ale není to nikterak hrozné a po chvilce to člověk přestane vnímat.
Taky občas přespávám v autě a vadí mi právě slunce, které budí už v 6:00 ráno. Ze střechou by to bylo snad ještě spíš. No a teelná izolace v zimě nebo bubnování deště do skla je jako sedět v dodávce vzdadu. Normální auto izoluje jak od tepla, tak i od hluku. Někdy si za deště vlezte do plechové dodávky dozadu nebo pod tenký plech někde na zahradě. Dělá to nezkutečný kravál.
Ale každý máme jiné potřeby.
0x
Obecně berte alespoň otevíratelnou střechu.
Pevný okno je k vzteku, málo místa nad hlavou a ještě se to nedá otevřít.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.