Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna akumulátoru u jedničkové oktávie

Od: slavo® odpovědí: 4 změna:

Mám pomoci vyměnit akumulátor u výše uvedeného vozu, zatím sem měnil u jedničkové fabie a tam to bylo v pohodě.

Ale ten kdo to měnil před tím říkal, že u ostatních aut to vymění do 2 minut a taky mu to trvalo skoro 20 minut.

Máte s tím někdo zkušenost, je tam nějaká zrada a nebo ten co to měnil jen "kecal".

doplněno 07.12.19 20:56:

Tak už provedeno.

U jedničkové fabie je po délce baterie plastové zacvaknutí tam je to jednoduché.

A u jedničkové oktávky je napříč baterie kovová pužina a chce to trochu větší sílu, stalčit a zapáčit od baterie.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

xenofob
hodnocení

2x

ja odpojuji jako prvni kostru, tedy minus

Dobře děláš. Většina aut má dnes z 99% kostru spojenou s kastlí. Proto, kdyby někdo začal povolovat plus, tak se druhou stranou klíče může dotknout něčeho kovového a zkrat je tu (může i bouchnout článek v baterce). Při povolování mínusu a spojení druhé strany klíče z kastí nebo jinou kostrou se nic neděje, protože je to stejný potenciál.

hodnocení

1x
Žádnej problém
Sundat plastovej dekl z baterie pokud tam ještě je
Odpojit kontakty plus a mínus
Vycvaknout z baterie tu hrazdu s tou černou krabičkou co sou v ní tavné pojistky
Z předu od světel povolit 8ku šroub kterej drží zajištovací plech - už se mi stalo že ten šroub byl zarezlej tak že sem ho ukroutil pak se to odvrtá a vyřízne novej závit a da novej šroub
Taky sou lidi co se na to vyprdnou a jezdí bez zajištění
Pak vyndat baterii a dát novou

Doplním, že já ty zajišťovací šrouby mažu vazelínou a nikdy mi neprdnou. Hulit tam pak nasucho narezlej šroub zpět je sebevražda. Lepší novej a namazat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]