Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lhůta pro vyřazení vozu z evidence

Od: kubinec® odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, prosím vás, odvezu vůz na vrakoviště, dostanu protokol, nevíte jaká je lhůta k dostavení se na úřad, kde všechny potřebné papíry odevzdám a tím vůz mám "hotov"?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

likvidace
hodnocení

0x
Stejne jakou prepisu 14 dnu (tusim,ze pracovnich)

Ne 14,j ale je to jen deset dnů.

hodnocení

0x

Lhůta pro změnu je deset dnů nikoliv 14!Jinak vyřazení je postaru depozit.To nač se ptáte je ZÁNIK vozidla a je téměř jedno,akorát nevím proč to neudělat hned a platit PR treba o 14 dnů délenez je nutné.Poj.totiz může brát zánik až zápisem v ORV (TP).

hodnocení

Poněvadž vůz je na jiného majitele. Já bych jen zajistil likvidaci a po novém roce by jsme se domluvili že bych majitele odvezl na dopravku. Majitel vozu je stará páni špatně chodící
Pojistku neřeší je do konce roku zaplacena

V tom případě něřešte.Já osobně jsem hned z vrakáče s protokolem jel na evidenci MV zapsat zánik a jned poté na poj -vše s demontáží dílů z auta-kola, lampy přední i zadní a vycucnutí 15 l nafty a sespáním protkolu jsem to měl vše za necelé 4h vyřízené.

hodnocení

Mě šlo o to, že tento týden bych zvrakoval vůz a někdy po novém roce by jsme jeli na úřad odhlásit vůz z evidence. Jenže to bude asi problém když přijedeme někdy třeba po 2 měsících z protokolem o ekologické likvidaci, že?
xenofob

zákonná lhuta pro nahlašeni jakekoliv zmeny v evidenci vozidel je 10.denní, nikoliv 14-dennni, jak napsal někdo vys, to bylo v minulosti podle stareho zakona , je nutne sledovat legislativu

mozna sankce za poruseni teto povinnosti je podle zakona od 0 do 50 tis Kč

ok®
05.12.19 18:55

p.Xenofobe -víme ,že vaše znalosti jsou na vysoké úrovni /tady v této oblasti ,v jiných nwn, alwe jen tak pro formu co se stane když zapíší změnu až za 2 mšesíce-znáte někohoé kdo ji za opožděný zánik vozidla dostal? Znáte alespoň jednoho kdo kdy dostal pokutu za jakýkoliv nezápis změny?

xenofob

bohuzel výstupy ze správního řízení nejsou verejNé dostupná a navíc v soucasnoasti platí přísná pravidla pro ochranu osobnicjh údajů, proto lze udeleni pokuty konretni osobe zjistio jen tak, ze se tato osoba nekomu pochlubí

jen jsem odkazoval na zakonnou úpravu

na slovensku se auta trvale vyrazuji automaticky, prevzeti auta k ekolikvodaci zada provozovate do systemu , system predy tuto informaci do systemu policejniho sboru a ten auto obratem vyradi z evidence...my na to budeme cekat jesta mnoho let

@diesel: Znáte alespoň jednoho kdo kdy dostal pokutu za jakýkoliv nezápis změny? Znám, potkávám ho každý den v koupelně u zrcadla. Ne tedy za nezápis změny v RV, ale v registru řidičů, potažmo ŘP. Pokuta byla v astronomické výši 50 Kč *smich*, za nezápis změny trv. pobytu. Nezměna sídla právnické osoby v technickém průkazu o pár let později pak proběhla jen s velkým bububu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]