Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co mám dělat?

Od: mameluk® odpovědí: 6 změna:

Deset let druhý majitel české ojetiny P1 Toyota Yaris, 130000km, r.v. 2000 byl poprvé vyhozen 11.9. na STK kvůli emisím "bohatá směs".
Žádná varovná kontrolka nesvítila a vyžádal jsem si výpis protokolu z diagnostického aparátu.
1/2:PO172 Systém příliš bohatý-1. řada válců
2/2:PO420 Účinnost systému katalyzátoru je pod prahovou hodnotou-1. řada válců/Náhodná závada.
Dříve navštěvovaný servis autorizovaný přestal tyto vozy prohlížet.
Živnostník autoelektrikář Švec-Seč a jiní tvrdí, že to může být mnoho příčin, nemá čas a musel by vozidlo u sebe nějakou dobu zkoumat.
Napíchl vlastní diagnostiku a za 300kč jsem se dozvěděl stejný protokol, jak na STK jen na displeji laptopu.
Jeden radil koupit benzín 98 a najet 100km po dálnici a hned jít na emise.
Vyměnil jsem originál lambda sondu DOX 0119. Opět mě na léta navštěvovaném místě vyhodili.
Nastala výměna svíček doporučených v techničáku Denso K16R-U. Opět tam nepořízená.
Pokyny k měření multimetrem z webu www.edgeoftheworld.cz - něco o benzínových motorech,
řízení jejich chodu a základní diagnostika. Tam popisované volty ohledně funkčnosti katalyzátoru jsou nula.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

3x

Ano může to být spousta příčin.. Vadné čidlo teploty, lambda, protékající vstřikovač, MAF senzor, netěsné podtlaky, totálně zasviněný vzduchový filtr, vysoký tlak paliva... Účinnost katu nejspíš bude následek příliš bohaté směsi příp. kat v pořádku a je vadná lambda za katem.. Pokud chceš jít najisto tak musíš měřit přímo hodnoty čidel..

Palivo - můžeš zkusit VIF (vysooktanové benzíny jsou aditivované právě vifkem), ale s velkou pravděpodobností to problém nevyřeší - odstraňuje karbony, udržuje vstřiky šisté, zlepšuje mazivost benzínu. Hlavní problém ale bude jinde, např. vadné čidlo teploty ti to nespraví...

kamila
hodnocení

0x

Jestli jsi viděl film Bosny a klid ,tak mu na emisích podej ruku:)

au1
byla to rukavice kamilo, ne ruka, a dneska uz si na stk od ciziho nikdo nic nevezme, vse musi byt pres nekoho kdo zna nekoho...
jurajjuraj*

Od ciziho si nic nevezme? *smich* by mě zajímalo kde chodíš

Dnes by akorát blbec vzal od cizího.pro pár korun nebude riskovat případnou ztrátu práce popřípadě zakáz činnosti v oboru!

Jinak spolehlivě ověřeno -jwednoho co přijede s autem 1xza dva roky klidně "vyhodí",mecahnika co tak jezdí třeba 1x za 14dnů -toho si nedovolí vyhodit .(vyhodit myslím myslím beze známky nebo aspoň opakovanou)

hodnocení

0x

Ak je bohatá zmes,tak dochádza ku prisávaniu vzduchu cez sacie alebo výfukové potrubie.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]