Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poškrábaný lak - co s tím?

Od: anniefej odpovědí: 14 změna:
Dobrý den, poprosila bych místní autoznalce o radu. Po "úspěšném" zaparkování jsem poškrábala lak na autě. Dá se s tím něco udělat kromě kompletního přelakování? Pomůže nějaká ta korekční tužka nebo raději nechat opravit v servisu? To černé si myslím, že není můj plech, ale barva z druhého vozu (pro rýpaly - samozřejmě jsem volala policii a kontaktovala majitele ). Děkuji za rady...
Poškrábaný lak - co s tím?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pořádně očistit a odmastit a jen ta černá místa bych zamaskoval jemným štětečkem namočeným ve správném odstínu stříbrné barvy (koupit sprej podle čísla barvy z TP, zamíchat, odšplícnout trochu bokem a trochu našplíchat dovnitř do víčka. Odtud pak míchat a nabírat štětečkem.) Potom po pár dnech rozleštit matná odřená místa. Ale jestli nemáte teplou garáž, tak až na jaře, nebo alespoň v nějaký teplejší suchý den s teplotou nad 10°C, jinak to nebude schnout.

Spíš se mi nelíbí, jak se ten černý spodní plast odchlipuje. Třeba půjde jen narazit dlaní zpět.

hodnocení

0x
Vzal bych čistič brzd nebo acetonové ředidlo a nejdří to umyl hned to bude vypadat jinak
No a vic stim asi udělat nepude
Pokud nechcete lakovat neřešil bych to zima se blíží a čert ví co se na nárazníku ještě oběví
annifej
hodnocení

Díky, máte pravdu. Přítel mi řekl něco podobného...

Neoběví se vůbec nic*smich*

Satame,nekritizuj chyby v pravopisu,když je sám děláš.(objevovat!)

berger*
hodnocení

0x

Nárazník je plast,ten nezrezaví. Protože auto považuji za pracovní nástroj,takové trochu větší kladivo,neřešil bych to. A pokud bych na tom hledal problém,obhlídl bych ten spoiler,je vyskočený. Nejsou vylámané packy?

anniefej
hodnocení

Díky, kouknu na to. Prvně jsem obhlížela a čistila to druhé auto. ;)

sykorkaa
hodnocení

0x

já bych to přestříkla barvou na auta ve spreji

asd1

To na 99% vyrobíš prima "blitku" ;)

Škráblý nárazníky neřešim, jen bych srovnal ten spodní černý plast a zkontroloval mlhovku jestli svítí správně příp. srovnat její držák/ seřízení... Budou ohlý držáky pod plastama = nejlíp nárazník sundat, srovnat a obnovit ochranu proti korozi. Na škrábance bych se vykašlal, aspoň to nebude lákat zloděje *smich*

mak*

To bys tomu dala sýkorko. To by bylo horší než teď.

jezevec*
hodnocení

0x

Jestli je to černý skutečně barva z druhýho auta, sundáš jí s trochou námahy technickým benzínem. Pokud je to škráblý na černej plast, pak bych to důkladně umyl taky, pak to trochu přetáhnul tou korekční tužkou a po několikadenním důkladném proschnutí přeleštil nějakou hrubější leštěnkou, třeba Tempo. Nebude to dokonalý, ale bude to vidět míň. Ale hlavně bych ty plasty umístil do původní polohy... :-D

hodnocení

0x

Takových "drobností" už mám na autě povícero. Vůbec se jimi nezabývám, nestojí to za ty nervy ani za případné peníze.

mak*
hodnocení

0x

Brusnou pastou odleštit to, co tam je navíc (špína, barva z druhého auta, jemné rýpance) a bude to o dost lepší. Ostatní je pro laika dost náročné, takže tam, kde něco chybí (odřeno na plast) se s tím buď smířit nebo nechat přelakovat celý nárazník. Pokud přecijen chete, můžete to zatřít korekční tužkou stejného odstínu (koupíte v potřebách pro autolakýrníky) a pak rozleštit (ručně dost pracné). Stejně Vám tam ale zůstanou nerovnosti. 100% řešení je tmel, plnič, nový lak.

anniefej
hodnocení

Díky moc všem rádcům :) Plast jsem kontrolovala a drží teda fest. :-D A samozřejmě auto nechám zkontrolovat automechanikem. Na rýhy nakonec asi použiju brusnou pastu a nebudu to více řešit. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]