Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opakovaně odchází indukční cívka

Od: roman186* odpovědí: 4 změna:

Zdravím, dnes mě v průběhu šesti let už počtvrté odešla indukční cívka u Seat Cordoba 1,6i, r.v.1997, kód motoru AFT. Stejné cívky jsou i u Felicií a některých Golfů. Zajímalo by mě z jakého důvodu se tak děje respektive s čím má ta cívka spojitost co by to mohlo způsobovat? Předem dík za odpovědi.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumid
hodnocení

4x

Ideálně je vhodné brát z vrakovišť originál Telefunken Germany. Má masu hliníku na uchlazení a je celkově lepší. U Feld a Favoritů na ty cívky občas stékala voda ze zhilých blatníků při dešti.

Cívky odejdou i nové, pokud jsou probíjející kabely nebo vadné víčko s palcem či zanesená zkratovaná svíčka, ale ta by se projevila chodem na tři válce. Pokud mají svíčky velký odtrh stářím (opalem), tak se cívka více namáhá a časem mezizávitově probije každá. Proto se mimojiné mění svíčky co 60 000km z tohoto důvodu.

Proč si někdo myslí, že odchází na VW motorech ty zapalovací moduly? Právě k vůli svíčce.

Vyměnil bych palec,víčko,kabely a svíčky origo co tam patří dle dílenské a pak bych řešil cívku. Opakovanou výměnou cívky se problém neřeší.

Druhovýroba je dobrá BERU Germany. Tesla mi moc nevydržela a VIKA? To se nebavím vůbec, takové nekupuji.

roman186*
hodnocení

Díky. Stékající vodu, svíčky a víko s palcem mohu vyloučit, ale u kabelů si nejsem jistý jestli byly měněné.

hodnocení

2x
Ty cívky odchází ani se nerozloučí
Auto normálně přijede a za pár hodin ho už nenastartuješ
měnil sem je hlavně u 1.3 felicií jednovstřik
Uvnitř cívky sou spínací tranzistory a ty holt nevydrží věčně
Mam zkušenost že je lepší vzít origo z vraku než nákou pochybnou druhovýrobu

roman186*
hodnocení

Používal jsem vždy originály Bosch z vrakoviště a přesto docházelo k poruchám. Třikrát po zastavení a dnes dokonce za jízdy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]