Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaslepení EGR ventilu

Od: onkli odpovědí: 8 změna:

Zdravím,
Mám EGR ventil na autě ovládaný elektronicky, je k němu přivedena patice.. A nějaká hadička která tuším vede výfukové splodiny.
Zajímá mě teda, jestli když EGR ventil pouze vypojím, jestli ho zcela vyřadím nebo musím koupit záslepku mezi svod a EGR a také zaslepit tu hadičku na splodiny?
Děkuji
V příloze foto EGRu

Zaslepení EGR ventilu

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak když už ho mermemocí potřebuješ zablokovat, tak musíš dát do těsnící plochy oddělovací přepážku, třeba z plechu...

Má to své ale...

Když odpojíš konektor, tak zpravidla bude ŘJ vypisovat, že je odpojená...

Další varianta je, že když bude zaslepená, tak některá vozidla měří i průtok spalin, tak vypisují ŘJ chybu, ale tady to vypadá, že je to motorek s potenciometrem, tak asi měřit nebude...

A ještě existuje možnost, že některá moderní auta když nemají EGR v kondici, tak ani dobře nejedou...

Jen stará auta fungovala třeba i se zaslepeným EGR ventilem bez poznání v provozu motoru...

Tady ten ventil vypadá, že je z novějšího auta, odhaduji z koncernového a tam i lze ventil odprogramovat...

EGR ventil má v použití svoje opodstatnění, tak se chce trochu nad tím trošku zamyslet...

onkli
hodnocení

Jedná se o staré auto, je to Polo 6n2 1.4 16V z roku 2001
Dělám to kvůli tomu že mi auto pocukává a chci zjistit, jestli to může být vadným EGR ventilem tím, že ho chci zkusit vyřadit než zbytečně kupovat nový.
Díky za odpověď

hodnocení

2x
U tohodle starýho auta by nemel bejt problém egr odstavit
Zapojenej rlektricky ho nech
Do hadičky šoupni kuličku z ložiska a zapoj zpět at to vypadá jako že je to funkční
A do příruby vyrob záslepku bud z tenkýho plechu nebo pertinaxu nebo já jí u sebe mam z klingeritu
asd1

Tak kulička když projde do sání, to je pak legrace :D

Pokud pocukává tak se zaměř na zapalování = obecně svíce kabely cívky..

Kulička musi mít samozřejmě takový prúměr aby neprošla
Zaslepuju hadičky kuličkama běžně spíš je problém jí do tý hadičky dostat a zasunot hloubš aby se dala ta hadička zas nasadit

xenofob
hodnocení

2x

ventil se da vycistit

dá,pokud je zanesený, ale častá závada je i vadný potenciometr

xenofob

vadné příslušenství se dá vyměnit, na čistění ventilů jsou speciální přípravky, nemusí to být ty nejdražší, důležité je nepoškodit těsnění aby při zpětné montáži vše řádně doléhalo

řekl bych že u mého nafťáku je s čistým, těsnícím a funkčním egr ventilem chod motoru v nižších otáčkách a v mrazivém počasí hned po rozjezdu plynulejší a zvuk méně traktorový

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]