Nejste přihlášen/a.
dobrý den, myslíte si, že je možné, že došlo k poškození řídící jednotky (ford galaxy 2.0 TDI 2009) kvůlí ´´jiskřícímu´´ startéru? Mechanik byl nucen na autě svařovat aby odmontoval zátku olejové vany. Po tomto zásahu nebyl schopen auto nastarovat a musel do ŘJ nahrát čísla vstřiků (info bez záruky,zkrátka vyžadovalo to nějaký zásah tohoto typu přes diagnostiku). Shodou okolností mechanik objevil, že startér při staru jiskří a tímto zdůvodnil záležitost s ŘJ. Ovšem jiskření se jistě dělo dlouho před servisem (a svařování) i po něm. Ovšem včera auto nechytlo a pal. počítač hlásí engine malfunction (stejně jak u něj v servisu).Co může být příčinou, jiskření nebo neodborné svařování? (Mechanik tvrdí, že baterku odpojil)
Nejspíš neodborné svařování! V každém případě pravděpodobně určitě neměl při svařování odpojenou baterii..
Jiskřící startér určitě ne! Při svařování je pravděpodobnost zavlečení napětí, případně vznik úbytku napětí mezi kovovými díly (mezi kostrou a svářečkou) ze svářečky (napětí svářečky 50-70V) do palubní sítě, kde se případný úbytek přičte do série s napětím napájecím...
Už jsem to viděl na vlastní oči několikrát a v jednom případě to stálo i dvě ŘJ, motoru a komfortu...
ten starter mi ukazoval, sklutečně tam nějaké jiskření probíhalo, ale nechce se mi věřit, že by tento jev začal zrovna u něj v dílně a následně poškodil RJ. Taky u něj v dílně...každopádně díky
Nevím ,ale z principu-starter je v podstatě elektromotor a ty při chodu jiskří -něklterý méně,nělterý více.To je dle mého soudu jen bohapustá výmluva mechanika ,který něco pohnojil. byl jsem s autem u mechnika -předtím dělal automechanika u naší firmy potom prošel dva tři autorizované servisy,nyní raději asi 15 let soukromě-neodpojoval nic, s kamarádem jsme vařili na autě asi snad 10x a nikdy nic,bez odpojení AKB .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.