Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dával jsem sem už příspěvěk kvůli rýhám v kotouči a dnes jsem se to koukal a kotouč se normálně hladce toči, ale zadrhává jenom v jednom ůseku a i vzhledově to vypadá že je lehce křiví. Kotouč je teprve 2 měsíce starý, takže se mi nechce kupovat nový kupoval jsem závodní od bremba. Šlo by to nějak obrousit nebo se nevyhnu výměně? A jestli nevíte co to mohlo zapříčinit. Díky všem za odpovědi.
A dosedací plochu pro kotouč na náboji jste pořádně odrhnul ocelákem (ideálně ježek ve vrtačce)? Dobré je tu plochu i lehce máznout vazelínkou (jen film) k vůli přireznutí.
Buď chybná montáž (nečistoty na dosedací ploše kotouče) nebo křivý kotouč (ono Brembo je spíš laciný shit než extra kvalita). Příp. zvlnění způsobené chybnou montáží - kotouč "šmajdá" = tepelné zatížení není rovnoměrné = kotouč se zvlní (tohle je podle mne nejčastější příčina zvlnění kotouče - nikoli nekvalitní materiál ale montáž)
Zvlněný kotouč = výměna
Sundej ho, očisti dosedací plochu (kartáč kopíruje povrch, lepší je škrabák který hrby strhne), můžeš úchylkoměrem změřit házivost, pak kotouč namontuj, opět můžeš změřit házivost..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.