Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náhrada škody při nehodě

Od: bohunka odpovědí: 16 změna:
Dobrý den.V květnu 2019 jsem měla malou nehodu na parkovišti se sousedem.Oba jsme couvali, on mě nemohl vidět, já jeho viděla a zastavila jsem, nicméně do mě narazil.Nehodu jsme se domluvili nehlásit a to i z důvodu snížení bonusu a zvýšení pojistného..Oba sme spěchali.Ja po rozhovoru s aotuopravnou jsem auto opravit nenechala a to i vzhledem ke koupi jiného.Auto prodávám na náhradní díly.Ted po půl roce přišel soused, že si auto nechal opravit, s tim, že neměl drive čas a až teď se mu to hodilo kvůli technické.Nyní vyžaduje náhradu.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

On,po vás? Vždyť vy jste stála a on najel do vás,že neviděl je jeho problém.Navíc po půl roce*ee*

hodnocení

1x

Řekněte mu, ať laskavě vychladne nebo že budete chtít vy náhradu po něm. Pokud bude vyhrožovat policií, klidně se mu vysmějte a řekněte mu, že v tom případě první, co policie udělá, bude jeho obvinění z ujetí od dopravní nehody. Neznám úplné podrobnosti případu ani nehodový děj ani poškození vozidel, ale po půl roce je to tvrzení proti tvrzení a je lepší se tím nadále nezabývat. Pokud to začne rozmazávat, bude to stát peníze především jeho.

Holt soused vidí "hloupou" ženskou a myslí si, že se leknete a že se na vás zahojí.

Milane, v tomto případě jakákoli ústní domluva po nehodě bez sepsání té dohody a podložení svědky bude k ničemu. Nepovažuji za nutné se tím zabývat.

doplněno 26.11.19 20:59:

Milane, nejdu proti tobě, ale opět mám dojem, že mé příspěvky pořádně nečteš. Já pouze tvrdím, že jakákoli ústní dohoda na místě nehody beze svědků je po půl roce neprokazatelná a vznikne tvrzení proti tvrzení. O čem se možná domluvili na místě je naprosto nepodstatné, protože je to neprůkazné.

doplněno 26.11.19 21:29:

Milane, opět já o koze, ty o voze. Potřetí říkám, že je úplně jedno, na čem se na místě domluvili ohledně zavinění a výše škody. Bez ohledu na čest tam nevidím žádné důkazy o zavinění a náhradě škody a ty zde jen předkládáš vysloveně hypotetické úvahy o zavinění a domluvě o řešení a náhradě škody. Jediné, s čím bych souhlasil, je chybějící vyjádření druhé strany konfliktu.

Jinak se tu opět bavíme o ničem a po půl roce od nehody se pouze můžeme dohadovat, kdo z těch dvou účastníků asi bude větší hajzlík. A ani pro takovou debatu nemáme žádné podklady

Když už zase jdeš proti mne, tak co když se domluvili, že to Bohunka zavinila. Nebo se domluvili, že si každý uhradí svoji škodu. Nebo se na něčem domluvili...

Nebojse, čtu Tvoje texty, ale co když Bohunka slíbila, že mu to zaplatí, pak je přeci čestné to udělat. Co když soused oprávněně požaduje úhradu. To ze zadání není přeci jasné.

bohunka
hodnocení

Neslibila jsem žádnou náhradu ani já jemu ani on mě.Dohoda bezprostředně po nehodě byla pouze ohledně té pojišťovny.Bydlime ve stejném domě a ani jednou nepřišel s ničím co by se nehody týkalo.

hodnocení

1x
Pokud ste se domluvili že nehodu nenahlasíte a pak ste se rozešli vyplívá mi z toho že si každej svou škodu má uhradit sam
Vy ste si tu škodu uhradila sama a počítám že se pán jako viník na tom finančně nepodílel?
V poklidu a slušně pošlete pána do háje a nic mu neplat te
Nevidim k tomu jedinej dúvod
Příště pokud se vám neco takovýho zas stane tak bez váhání volejte policii ušetříte si zbytečný nervování
bohunka
hodnocení

I to jsem si myslela já, že každý sám.Fotky poškození jeho vozidla nemám, pouze své.Ted mi přijde dost nefér požadovat náhradu.AUto si nechal opravit až po půl roce, normálně s nim jezdil s tím, že se mu oprava hodila teď jelikož sel na technickou.

hodnocení

1x

Pokud byl on v pohybu a vy ne, tak je dost pravděpodobné, že by to policie vyhodnotila jako jeho zavinění. Z toho by vyplývalo, že jeho pojišťovna platí vše (pokud nemá havarijní, je to jen jeho blbost a na nic dalšího to nemá vliv).

Pokud by to bylo vyhodnocené jako 50/50, tak by si vlastně každý platil svoje; pokud byste to nahlásili na pojišťovnu tak by to platily vzájemně ovšem jen do 50%. Hlásit na pojišťovnu není povinnost, stejně jako u menších škod není povinnost volat policii, ale co mělo být udělané je vyplnění Zánamu o dopravní nehodě - proč si myslíte že ho v autě vozíte? Dole byste vyplnili kdo je viník a bylo by to vyřízené. V přípdě následných pochybností by byl k dispozici podepsaný doklad o tom co se stalo.

bohunka
hodnocení

Vzhledem k dohodě o nehlášení a k tomu, že spěchali do Brna na promoci dcery a já odjížděla na pracovní schuzku jsme ani já ani on o sepsani ani nemluvili.Ted me to mrzi, že alespoň to jsme neudělali.A jak jsem již napsala,bydlíme ve stejném domě a za celou dobu nepřišel.A opravdu jsem se domnívala, že si opravu zajistíme každý sám na své náklady.

Vy jste se domnívala jedno, on druhé. Takže se musíte domluvit co teď. Buď mu dobrovolně zaplatíte co chce, nebo ho slušně odmítnete.

Nebo třetí možnost - budete po něm chtít zaplatit odhadované náklady na opravu vašeho vozu.

hodnocení

0x

Bohunko,

Nehodu jsme se domluvili nehlásit a to i z důvodu snížení bonusu a zvýšení pojistného
A dále jste se domluvili na čem, kdo zavinil nehodu?

bohunka
hodnocení

Dohoda byla, že se to nebude řešit přes pojišťovnu.Z meho pohledu viník nejsem, i když jsme oba doufali, já ho viděla v bočním zrcátku a zastavila.Dnes me vicemene prekvapil s tou nahradou.Uz pri nehode jsem mu sdelila, ze mam havarijni,on, ze nema ale, ze uz to jednou opravoval. Nevim jestli na stejnem miste.K tomu, že tedy nechám i já auto opravit a budu požadovat náhradu se nevyjádřil.Autem normálně jezdil po celou dobu více jak 6 mesicu.
doplněno 26.11.19 21:21: Žádný slib ani prohlášení o vzájemném vyrovnání nebylo.

Třeba pán nabyl jiného dojmu nežli Vy a jen Vy si to musíte vyříkat mezi s sebou.

Takže je to jak sem si myslel panovi bych sdělil at zapomene na to že mu něco budu platit a přestal bych snim komunikovat

Asi je celkem zbytečné, když potvrdím, že souhlasím s @dabel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]