Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Buchlovské kopce - dopravní značky s čísly

Od: mikihans® odpovědí: 5 změna:

Ahoj, dneska jsem si na silnici 50 cestou přes Buchlováky všiml ve směru od Buchlovic na Kožušice všiml u silnice nových (dopravních?) značek. Jsou bílé, hranaté, s černými číslicemi. Všiml jsem si jich až od osmičky, potom 10, 12, 13, 14 a možná tam byla i 15. Je možné, že tam byly i nižší čísla, ale moc ty jsem nezaregistroval, v každém případě šly vzestupně.

Velikost to má jako klasická čtveratá dodatková tabulka a nic kromě čísel tam nebylo.

Tuší nebo ví někdo, co mají tyto značky znamenat? :) díky

doplněno 26.11.19 19:33:

V případě zájmu můžu vytáhnout snímky značek z palubní kamery.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Četl jsem napřed tvůj dotaz a dneska jsem tudy jel.

Podle mého názoru je to číslování zatáček. Když tam někdo havaruje nebo se tam něco stane, tak aby se místní záchranáři lépe orientovali.

Když budeš volat záchranáře a tvůj popis bude "havaroval jsem v zatáčce v Buchlovských kopcích" tak to jim nic neřekne. Když jim nahlásíš to číslo, tak budou vědět přesně kam jedou a můžou tam poslat nejbližší záchranáře.

To zní pravděpodobně.
Na Červenohorském sedle je taky v každý zatáčce číslo.
hodnocení

Díky. To by mohlo být ono :)

Červenohorské sedlo má ty značky také v každé zatáčce serpentýny. Asi jejich číslování. Jdou vzestupně.

hodnocení

0x

Nejsou to dopravní značky, vyhl. č. 294/2015Sb. takovou DZ nezná.

Mohou to být značky určené nějaké vymezené skupině uživatelů té komunikace, jejich význam může být známý jen členům této skupiny

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]