Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Felda Netopi

Od: felda* odpovědí: 12 změna:
Zdravím mám feldu 1.3 mpi a netopi je davany nový termostat nedávno jsem dělal těsnění pod hlavou a jen vlažné to fouká může být sekli ventil na topení dá se otevřít ručně jako u škody 120l děkuji za info

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Bude v háji umělohmotná přepážka uvnitř radiátoru topení budeš ho muset vyměnit za novej
Felda už kohout topení nemá
Ještě koukni zda ti při fungujou klapky jestli ti třeba nerupla ovládací struna či nevypad z držaku bovden u ovládání topení

w69®
hodnocení

0x

U felicie je ventil topení v motorovém prostoru, vedle baterie. Vedou tam dvě hadice mezi baterií a tělesem topení. Je tam lanko které to otvírá, a ručně by s tím mělo jít pohnout taky.

felda*
hodnocení

Juknu dík moc vážím si toho
w69®

U felicie jde teplá voda přes topení pořád (ventil je u favorita to jsem si spletl). Lanko ovládá klapku v topení která reguluje teplej vzduch do kabiny.

felda*
hodnocení

Já právě když chci otočit kolekce třeba na studený vzduch tak to jde z tuha dá se k tomu nějak dostat na to lanko k té klapce třeba foto dik

Táhla jsou po bocích topení přístupné z mot. prostoru.

Na teplý vzduch jsou klapky dvě spražené táhlem uvnitř. Bez rozebrání moc nerozhýbeš. Navíc vlivem úniku chlad. kapaliny se rozleptají po obvodu klapek těsnící gumy a ty se žvejknou.

Dále může drhnout samotné kolečko. Je potřeba sundat ten černý ovál palubky i s přístrojovkou (přístrojovku neoddělovat od oválu - hrozí poškození úchytů a správně se to demontuje komplet po uvolnění bowdenu tachometru na převodovce). Pak ovládací vačkové kolečko na ovladači topení prostříknout třeba wd-40.

hodnocení

0x

Kohout topení má jen a pouze 1.9D.

Felicie 1.3SPi, 1.3MPi + 1.6MPi mají radiátor otevřený stále a teplota ventilace se reguluje mícháním vzduchu, ne otevíráním kohoutu!

Prasklá přepážka nebo ucpaný radiátor (obojí je výměna vložky radiátoru).

doplněno 26.11.19 12:00:

Navíc se za čas dostává z venku do topení pěknej humáč s jehličí,listí,apod.. a ten klapky blokne.

Patří tam filtr K1100 od Filtronu, ale nikdo ho tam skoro nedává a většina tam má alespoň síťku.

Tak v tom případu jsem jezdil raritou (nebo filetu /1,9D/ napadenou kutilem-o čemž pochybuji pže když bylo cokoliv špatné-šla do servisu-služebák) žádný ventil tam nebyl .

Je to možné, že to někdo přebastlil. Problém asi byl z dlouhým ohřevem motoru při zapnutí topení v zimě, tak tam dali kohout.

Díl je vpodstatě vylepšěním Favoritích ATESO dílů. Třeba jiná páčka a zesílená příruba (odlitek má žebra a Favority plechový rámeček od roku cca 93)

autobyznys.cz/...

autotypautodily.cz/...

Kohout je pochopitelně schován/zakomponován v těle radiátoru. Není nikde na hadicích.

Vložka pro siemens 13 a 1.6 má pouze nátrubky pro stálou cyrkulaci vody.

obautodily.cz/...

hodnocení

0x

Diesel.

Topení pro Feldu 1.9D lze poznat i pohledem zvenku, kdy chybí jakoby "prsa"směrem k mot. prostoru "hrb".

Topení siemens:

google.com/...

doplněno 26.11.19 17:48:

topení ATESO (Fav a 1.9D)

google.com/...

doplněno 26.11.19 17:59:

Lze rozeznat i podle ovladače, kde:

Siemens má polohu větráku 0 ... dlouho nic ... 1,2,3,4

A Ateso má na větráku ihned 0,1,2,3,4

Je to díky bowdenovému táhlu, které je spřaženo s ovladačem větráku pro venkovní zavírací hlavní klapku do topení, které Ateso nemá.

Já to nebudu zkoumat neboť obě už prošli hutěma ale ventil na topení neměli neměli.

diesel:

možná inovace. Chodí na vrakoviště dost často (cca 2x do měsíce i častěji) a dobře znám všechny Feldy a Favority do šroubku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]