Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autobazar ve smlouvě použil špatný bank.účet

Od: katka1* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

autobazar mně prodal auto, já mu dal hotově 120.000 Kč a on mně dal smlouvu ve které stojí, že peníze do 24h budou vloženy na xxxxx/xxx účet. Bohužel svůj účet napsali špatně.

Je vůbec taková smlouva platná? I kvůli EET, třeba?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Vzhledem k tomu, že náš právní řád považuje za smlouvu při koupi vozidla i ústní dohodu bez papíru tak si myslím, že pitvat vaši papírovou smlouvu nikdo nebude.
katka1*
hodnocení

A kvůli EET, že je tam špatný bankovní účet mít problém nebudou? Sice jsem dostal za týden potvrzení poštou, ale tam byl jiný bankovní účet :)

berger*
hodnocení

3x

To je ta KIA,co stála 140tkč a teď 120tkč? Předtím jste byla žena,teď píšete jako muž? Hledáte páky na ten autobazar a chcete jim vyhrožovat anebo se jen pomstít? Obávám se ,že tudy cesta nevede...

hodnocení

2x

Uvádíte: jiný účet. Autobazar může mít své bankovní úcty v různých bankách...

hodnocení

2x

Občanský zákoník § 578: Chyby v psaní nebo v počtech nejsou právnímu jednání na újmu, je-li jeho význam nepochybný.

Přeloženo do češtiny: jelikož jsi platila hotově, případná chyba v čísle účtu nemá na nic vliv a nezpochybňuje platnost smlouvy.

EET není vaše věc.

jurajjuraj*
hodnocení

2x

to co oni udelaji s penezma je uplne jedno, at si je treba spali v kotli, pro vas je nejdulezitejsi to jestli mate POTVRZENI O TOM ZE JSTE JIM TECH 120 000,- DAL HOTOVE

hodnocení

1x

Jak víte, že napsali svůj účet špatně? To je úplně jedno, vždyť jste platila hotově.

Já jsem Vaší smlouvu neviděl, ale nevím, proč by neměla být platná. EET do toho netahejte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]