Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nemůžu nastartovat auto, kontrolky se rozsvítí a pak zhasnou. Připojila jsem baterii na nabíječku a na displeji nabíječky se objevila chybová hláška E03, což znamená, že není připojen akumulátor. Je tedy baterie na vyhození?
Spíš bych to viděl na špatný kontakt na autobaterii nebo startéru. Kde máš tu nabíječku připojenou? Nejlépe je přímo na kontakty baterie (ne na objímky!, tam už kontakt být nemusí).
Kdyby byla baterie na vyhození, tak na 99% ani ty kontrolky nerozsvítí.
Připojeno mám na kontakty, tak jako vždycky, když nabíjím. Tahle hláška se mi objevila poprvé. Baterie je tam asi dva roky, jezdím několikrát v týdnu, někdy kratší, někdy delší vzdálenost. Nejezdím denně, někdy auto stojí i týden. Před zimou tedy baterku připojím na nabíječku, dneska mě to doběhlo. Ale už se mi to stalo několikrát, že jsem nenastartovala, baterku jsem nabila bez problémů.
Moderní nabíječka úplně vybitou baterku může vyhodnotit jako vadnou a nezačne nabíjet... Jde to "nakopnout" blbou nabíječkou a po oživení pokračovat "chytrou"
Ano může být zcela vybitá, příp. může být problém v el. instalaci auta... Nutno měřit.
Moderní kalciové baterie (Ca-Ca) jsou citlivé na vybití, stačí nechat den vybitou a je po ní (sulfatace elektrod). Některé nabíječky umí sulfataci částečně vrátit do použitelného stavu... V každém případě úplně vybitou baterku je třeba nabít co nejdřív (začátek může být nutný tou "blbou" nabíječkou)
A co máte za nabíječku? CTEK takovou baterku nabíjí na 6V režim a pak refreshem jede 12V a pokračuje dál.
V nouzi ať Vám tu baterku krátce dobije servis neinteligentí klasickou nabíječkou a dále pokračujte tou svojí. Stačí tak hoďka. Nebo dejte baterku na startovací kabely s jiným vozem a dobíjte jím. A nebo si půjčte někde jinou nabíječku, které nebude vadit podvybitá baterie.
Děkuji všem za vaše odpovědi a čas, který jste věnovali mému, pro chlapy asi hloupému dotazu. Chtěla jsem se ujistit, že moje nabíječka to opravdu nezvládne a baterii je třeba nakopnout jinak. Potřebovala jsem odjet večer na noční, tak abych neztrácela čas zbytečnými pokusy.
V pohodě, od toho poradna je...
Příště nabíjej včas a ne až to chcípne Proměř dobíjení..
Hodí se voltmetr do zapalovače - pak máš přehled o stavu baterky jestli je třeba nabít nebo ne... Např.: aliexpress.com/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.