Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
stala se nám hloupá chyba začátečníka. Při prvním prodeji našeho ojetého automobilu jsme narychlo sepsali kupní smlouvu, kde mi kupující nadiktoval omylem adresu kde bydlí, ale není to bohužel adresa trvalého pobytu. Mám u sebe velký techničák, kupní smlouvu (tímto neplatnou) a také finance za automobil. Zbytek má u sebe on (včetně auta). V 10ti denní lhůtě na přepis se ještě sejdeme a společně uděláme evidenční kontrolu a převod automobilu.
Můžeme do smlouvy dopsat dodatek o trvalém bydlišti, který oba podepíšeme a bude tímto platná?
Mám se do té doby bát nějakých nepříjemností, které by mohli tímto vzniknout?
Mockrát děkuji.
Ano, mužete sepsat dodatek, adresa by však neměla být jediný identifikátor konkrétní osoby, měla by být v kombinaci alespoň s nějakými jinými údaji, než jen jménem, třeba rokem narození. Lepší je uvádět rodné číslo / IČO nebo číslo OP, jestli tam něco z tohoto je, špatná adresa je jen nesrovnalost, bez vlivu na platnost smlouvy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.