Zdravím. Mám auto Hyundai i30 (kombíka) teprve chvíli, má najeto cca 20k kilometrů. Dneska jsem jel na "výlet" a znenadání se mi rozblikala žlutá kontrolka motoru a ani nevím jak a přesně kdy ale auto začalo při jízdě cukat,škubat. Dojel jsem tedy pomalu do cíle se škubáním a s domenkou, že po vychladnutí bude vše ok. Po hodinové pauze jsem znovu nastartoval a problém nezmizel. Kontrolka začala znovu blikat a po chvílích svítila trvale (neblikala a furt svítila, to se stridalo s blikáním). Když už jsem dojížděl domu tak se škubání pořád zvětšovalo. Je mi jasné že mi budete psát ať jdu do servisu, jsem objednán na roční prohlídku 10.12. mám to řešit? Nemohu auto poškodit používáním? Co by to mohlo způsobovat? Díky!
Zajeď rovnou na diagnostiku. Dalším používáním můžeš např. zlikvidovat katalyzátor. Ta kontrolka říká, že je něco špatně se směsí a složením výfukových plynů. Nejčastější závada bývá vadná svíčka. Ale bez diagnostiky je to jen hádání.
Pravděpodobně nepálí válec z důvodu závady zapalovací cívky, nebo zapalovacího kabelu, nebo svíčky. Autu to samozřejmě škodí, jeďte hned servisu. Pokud motor neumí přerušit přívod paliva do nepálícího válce, tak v takovém případě nesmíte jet žádnou delší trasu, protože by se mohl zničit katalyzátor. Motor s nepálícím válcem nejvíce škube v nízkých otáčkách, když pojedete nad 2000 otáček, mělo by se dát dojet do servisu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.