Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě ojeté Škoda Superb II fc

Od: petr13 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, mám v úmyslu si v dohledné době koupit Škoda Superb II. generace po faceliftu, tzn. tuším od roku 2013. Můj hlavní dotaz spočívá v tom, jakou motorizaci si koupit. Vím, že benzínové TSI nebyly nic moc, ale to platilo u starších kousků. Ale i možná přesto proto bych se radši koupi TSI vyhnul.. Proto zbyla nafta, i když ji úplně nemám rád. Četl jsem několik článků na toto téma, ale v každém článku radí něco úplně jiného a to je pak těžké si udělat nějaký názor. Dočetl jsem se, že úplně není idealní 8 ventilový 2.0 TDI (103 kW), že je lepší právě 16ti ventilový 2.0 TDI o výkonu 125 kW (pak je ještě další 2.0 TDI o výkonu 103 kW, ale se 16ti ventily). Plánuji si koupit do 200 000 km. Takže zhruba okolo 160-170 tisíc km najeto. Zajíma mě, jak je to s rozvody, vstřiky a klidně i další postřehy například z podvozku a podobně.

Děkuji za užitečné odpovědi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danys*
hodnocení

2x
Zvolil bych s motorem 3,6 fsi. Měl jsem ho tři roky a žádný problém. Jezdí celkem svižně s rozumnou spotřebou.
petr13
hodnocení

Souhlas, jen jich dost málo :/

mathew
hodnocení

0x

1. Proč to musí být Superb?

2. Na to jak sháníš Suberb s 2l TDI, který má NAJETO 160 tisíc km a je 7 let starej jsem zvědavej*smich*

3. Osobně bych vzal tu 103 kW verzi, ale 100 lidí bude mít 100 různých názorů obzlášť v tomhle případě, kde spolehlivost dost závisí na náhodě...

petr13
hodnocení

No, nemusí. Může to být Passat, benzínový Avensis, BMW 5. Zkrátka chci velké rodinné auto a Superb se mi líbí. Jen zvolit správnou motorizaci. A souhlasím s tím, že je to založené tak trochu na náhodě. Kdo to měl, jak se k tomu choval atd atd..

tycoon*
hodnocení

0x

Po faceliftu to je jednoduché, všechny diesely už jsou s 16 ventily a vstřikovaním CR a žádný z motorů není vyloženě průserový. Konkrétní typy vstřikovačů pro jentolivé typy motorů se samozřejmě liší. Určitě počítejte s tím, že motor dříve či později bude potřebovat nějakou investici.

petr13
Děkuji za užitečný komentář. S tou investicí u nafty samozřejmě počítám, ale opravovat takové vstřiky, to by se mi úplně nechtělo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]