Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svití kontrolka dobíjení - není důvod

Od: ross odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

mám Citroen Xsara, rok 2002. 1,4 kV. A mám problém a nevím si už rady.

Vždy svítí totiž kontrolka dobijení. Ale baterie se dobijí v pořádku. Je tam nová 12 V baterie (55 Apérhodin), nově teď i alternátor. A stále to svítí a já už nevím proč. Auto jezdí pořád dobře, všechny elektrické věci fungují jak mají,měřič napětí co s sebou vozím stále ukazuje napětí v rozmezí 13.9-14.2.
Poslední věc co mě napadá, jestli jsme s kamarádem tu baterii nenapojili nějak špatně, že to má nedokonalý kontakt. Alternátor jsem měnil v servisu. Při převzetí auta kontrolka nesvítila. O pár dní jdu auto projet a zas to svítí.

Děkuji :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Sice nevím, co napadne kolegy, ale já bych vzal auto a zajel do toho servisu, kde měnili alternátor a reklamoval, že mi začala svítit kontrolka. Určitě bych neřešil, kde by mohla být chyba - je to jejich problém, pokud po výměně zhasla.

hodnocení

0x

Nejsem elektrikář, ale xsara 1,4 má předepsanou baterku 44A. Použití silnější baterky by nemělo ničemu vadit ale jestli má trvale vyšší odběr z alternátoru, múže to řídící jednotku mást.

doplněno 23.11.19 09:30:

Asi to víš, ale pro jistotu: Xsara má vlastní forum příznivců značky

xsara.cz/...

A další rozumy můžeš hledat i na citroeny.cz

anonym2

Jestli je tam z výroby akumulátor 44Ah a dá tam 55Ah, nemá to na dobíjení žádný vliv. Naopak silnější baterka je vždy lepší, bohužel i dražší. Důvod svícení kontrolky bude někde jinde.

hodnocení

0x

Prodřenej nebo přetrženej kabel od alternátoru ke kontrolce. Jak se někdě dotkne kostry kontrolka svítí pořád.

gumid

Při ukostření L svorky nebo D+ by to nemělo dobíjet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]