Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Boule na pneumatice

Od: petr99 odpovědí: 18 změna:

Dobrý večer, dnes se mi podařilo najet nejspíše do nějaké díry, nebo na kámen (slyšel jsem jen velkou ránu) a následky vidíte na fotce... Myslíte, že s takovou pneumatikou mohu ještě jezdit? (Dojíždím každý den celkem 110km za prací.) Pokud ne, mohu dojet alespoň do známého servisu (60km)? Moc děkuji za rady, na pneu je najeto jen asi 5000km.

Boule na pneumatice
Boule na pneumatice #2
Boule na pneumatice #3

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

Do servisu, rychle a pomalu...
... teda co nejdřív a opatrně... ;)

hodnocení

1x
Já nevidim nic tragickýho dal bych to na zadní nápravu a jezdil dal
Pokud chceš mít svúj klid sežen jiné pneu s tímto do servisu dojedeš bez problémú

hodnocení

1x

Došlo k poškození kordu pneumatiky, bouchnout to může kdykoliv, nebo taky nikdy. Já bych s tím teda rozhodně nejezdil. Nanejvýš opatrně do toho servisu.

rv*
hodnocení

1x

Záleží, jak vysokou máš životní pojistku. Já žádnou, takže bych to vyměnil.

007cz
hodnocení

1x

Disku nic není, jen je černý od té pneu. Tu raději vyměn.

hodnocení

1x

Jako vždy, rady jsou (ne)jezdit. Já bych demontoval plášť a na roztahováku se podíval na vnitřní stranu pláště. Pak teprve řešil.

doplněno 23.11.19 12:03:

Já nevidím poškozený disk, jen je černý od pneumatiky, když to dostalo ránu.

Přesně tak, v minulém příspěvku jsem psal o obdobně skřípnuté pneumatice. Rozhodnutí o opravě padlo po demontáži a prohlídce z obou stran. Ono i ten disk bude potřeba upnou, roztočit a podívat se, jestli (ne)hází.

Milane, asi máš pravdu. Ale ta fotka nestojí za nic. Chtělo by to nafotit pořádně.

Já taky ne, ale vidět a vědět jsou dle mého dvě rozdílné věci. Měl jsem na služebním autě disk, který zjevně schytal ránu jak blázen, na pneu nebylo vidět zhola nic, na disku taky ne (až trochu po sundání kola z vnitří strany a následně hodně po sundání gumy). Auto se chovalo jakž takž, až do 90km/h a kdo měl odvahu a přetáhl to přes 110, tak to bylo taky OK. Kolo nešlo vyvážit, musel se se srovnat disk. Proto, na základě této zkušenosti, radím důslednou kontrolu nejen pneu, ale i disku.

Ampér, souhlas, Já taky ne, ale vidět a vědět jsou dle mého dvě rozdílné věci.

gremlin
hodnocení

0x
Boule no. Ale ted disk dostal na prdel.

hodnocení

0x
Co pneu, ale ten disk je v pr...li existují firmy co je rovnaji ale tohle nevím nevím. Pokud máte rezervu dejte rezervu, pokud ne dal bych to radši na zadek ono to nemusí udělat nic a nebo to taky může udělat tu úplně poslední věc v životě.

hodnocení

0x

Disk v hajzlu, boule na pneu (narušený kord na bočnici pneu). V zájmu bezpečnosti vlastní i ostatních nový disk a nové pneu. To, ce je na fotkách, je tak na dojetí rozumnou rychlostí do servisu.

petr99
hodnocení

Moc Vám děkuji za rady. Disku snad nic nebude - stalo se mi to asi 10km od cíle cesty, žádné vibrace volantu jsem nepociťoval a vzduch přes noc neušel, ale nechám ho raději také zkontrolovat. Je to na pravém předním kole, prohodím zadní s předními. A možná tedy raději nasadím místo poškozeného kola rezervu...nevadí, že rezerva je R16 a ostatní jsou R17? Myslíte, že s tou rezervou mohu jet ještě 2x-3x do práce, což je celkem asi 220-330km? Musím objednávat 2 pneu, aby byl stejný vzorek na nápravě? Znovu všem děkuji a přeji hezký den.

Můj soukromý názor je že můžete jezdit klidně na této pneu,ale přorhodil bych ji dozadu. něco podobného se mi stalo nedávno v Praze kdy mne debil v dodávce natlačil na obrubák.rána jako když odpálím 400g náložku TNT nic vážného.jen boule na gumě cca6-7cm v průměru a 2cm na výšku a asi trochu porušený aludisk,do rychlosti cca130 ale není nic cítit tak více se dozvím na jaře.Dojel jsem s tím 160km domů a doma jěště najezdil dalších pár set km.Vyměnil jsem ji až při každoroční výměně na zimáky a na jaře se teprve uvidí.

Jen tak máimo to máte pelcháče s palstovou poklicí nebo aludisk?

petr99
hodnocení

Alu disky... Děkuji za radu

mathew
hodnocení

0x

Pokud nejezdíte po dálnici tak bych dal tu gumu dozadu na 330km to bude lepší než každé kolo jinak velké... samozřejmě před každou jízdou zkontrolovat jestli se s tím něco neděje

asd1
hodnocení

0x

Pneu má bouli = poškozený kord v bočnici = bez milosti vyhodit. Opravit plnohodnotně tohle nelze a takovou gumu bych si na autě nenechal ani za zlatý prase...

Ránu dostal i ráfek = nutno zkontrolovat jestli je jen černý od gumy nebo i ohnutý...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma boule na pneumatice

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]