Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, dnes se mi podařilo najet nejspíše do nějaké díry, nebo na kámen (slyšel jsem jen velkou ránu) a následky vidíte na fotce... Myslíte, že s takovou pneumatikou mohu ještě jezdit? (Dojíždím každý den celkem 110km za prací.) Pokud ne, mohu dojet alespoň do známého servisu (60km)? Moc děkuji za rady, na pneu je najeto jen asi 5000km.
Jako vždy, rady jsou (ne)jezdit. Já bych demontoval plášť a na roztahováku se podíval na vnitřní stranu pláště. Pak teprve řešil.
Já nevidím poškozený disk, jen je černý od pneumatiky, když to dostalo ránu.
Přesně tak, v minulém příspěvku jsem psal o obdobně skřípnuté pneumatice. Rozhodnutí o opravě padlo po demontáži a prohlídce z obou stran. Ono i ten disk bude potřeba upnou, roztočit a podívat se, jestli (ne)hází.
Já taky ne, ale vidět a vědět jsou dle mého dvě rozdílné věci. Měl jsem na služebním autě disk, který zjevně schytal ránu jak blázen, na pneu nebylo vidět zhola nic, na disku taky ne (až trochu po sundání kola z vnitří strany a následně hodně po sundání gumy). Auto se chovalo jakž takž, až do 90km/h a kdo měl odvahu a přetáhl to přes 110, tak to bylo taky OK. Kolo nešlo vyvážit, musel se se srovnat disk. Proto, na základě této zkušenosti, radím důslednou kontrolu nejen pneu, ale i disku.
Moc Vám děkuji za rady. Disku snad nic nebude - stalo se mi to asi 10km od cíle cesty, žádné vibrace volantu jsem nepociťoval a vzduch přes noc neušel, ale nechám ho raději také zkontrolovat. Je to na pravém předním kole, prohodím zadní s předními. A možná tedy raději nasadím místo poškozeného kola rezervu...nevadí, že rezerva je R16 a ostatní jsou R17? Myslíte, že s tou rezervou mohu jet ještě 2x-3x do práce, což je celkem asi 220-330km? Musím objednávat 2 pneu, aby byl stejný vzorek na nápravě? Znovu všem děkuji a přeji hezký den.
Můj soukromý názor je že můžete jezdit klidně na této pneu,ale přorhodil bych ji dozadu. něco podobného se mi stalo nedávno v Praze kdy mne debil v dodávce natlačil na obrubák.rána jako když odpálím 400g náložku TNT nic vážného.jen boule na gumě cca6-7cm v průměru a 2cm na výšku a asi trochu porušený aludisk,do rychlosti cca130 ale není nic cítit tak více se dozvím na jaře.Dojel jsem s tím 160km domů a doma jěště najezdil dalších pár set km.Vyměnil jsem ji až při každoroční výměně na zimáky a na jaře se teprve uvidí.
Jen tak máimo to máte pelcháče s palstovou poklicí nebo aludisk?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.