Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ostřikovač světel Škoda Felicia, Octavia

Od: gumidek® odpovědí: 2 změna:

Ahoj rádcové, měl bych trošku specifický dotaz, ale třeba někdo bude vědět. Mám na Felicii Trumf 2001 ostřikovač světel a znovu jsem ho zapojil, aby šel. On jde, ale stříká při každém omývání čelního skla. Přijde mi to trochu neekonomické a nikde jsem se s tím takto nesetkal. Vždy jsem viděl, že to omyje světlomety až s cca 5-7 cyklem ostříknutí čelního skla a ne pokaždé.

Mám osazeno relé Hella 5WD 005052-00. Dle etky tam patří i relé 6U0 955 535 AEV 2006.01 naší výroby nebo pro VW podobné Hella 5WD 003784-00. Nebo pro Audi 4A0 955 535.

Otázkou tedy je, které z těchto relé, popř jiné se stejným zapojením bude umět ostřik opakovat až po nějakém cyklu.

Nemá někdo Octavii 1 nebo Passata či Golfa s funkčním ostřikem (popř. Favorita nebo Audinu) a byl by ochoten to testnout (roky cca 96 -200x? Popř kdo by našel datasheety k relátkům, pokud jsou na webu dostupná v pdf. Relé stojí cca 250 - 400kč, proto řeším a hledám nějaké s nejdelším cyklem (pauzou mezi cykly ostřiku čelního skla).

Předem díky za pomoc. :)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

vernon
hodnocení

0x
Vždy stříká při každém ostřiku předního skla. Proto ho má každý odpojený...
hodnocení

To mi právě přišlo divné, že by Hella dělala dvě totožná relé s odlišným označením... Asi to risknu a vezmu ho (to druhé).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]