Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaniklé doklady

Od: tampirt odpovědí: 3 změna:

Mám zapůjčené moto s doklady -SPZ, malý TP(neprocvaknutý), nálepku STK, ručení platné.

V případě kontroly policie- jaký je postup v případě že je to moto zaniklé v polopřevudu..

Dle mě, jako člověk, který není vlastník, nemám možnost (povinnost) toto zjišťovat

Dík, za názor. T

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

danys*
hodnocení

0x
Oznámení do správního řízení a tam se dohadovat s úředníkem

hodnocení

0x

V případě, že ten polopřevod je na tebe, jdou všechny problémy za tebou. Ty jsi totiž nesplnil svoji povinnost převod dokončit.

Jinak jsi klidně vlastník, i když jsi ten polopřevod nedokončil. Takže těch problémů budeš mít trochu víc a správní orgán se po tobě dobře povozí.

hodnocení

0x
Dle mě, jako člověk, který není vlastník, nemám možnost (povinnost) toto zjišťovat.Doporučil bych ověřit si než vyjedete jak to s daným vozidlem je ,skutečný evidenční stav!Ještě jak je stará technická? je tedy pravděpodobné že toto nezaniklo=není-nebylo v tzv polopřevodu.Ale bez záruky ,nwn jak a kde funguje propojení STK-evidence MVAsi takhle nemáte tu povinnost když doklady jsou OK ale při kontrole budou a potom budete mít velké problémy!Jaký bude postup, asi stejný či velmi podobný jak byste jel s vozidlem nesplňujícím podmínky provozu na...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]