Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Metalíza domácí výroba

Od: metaliza odpovědí: 19 změna:

Dá se nějak vyrobit lak na auto-metalíza-doma?Nechce se mi dávat příživníkům takovou sumu za lak na auto,které má cenu pár korun.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

repak*
hodnocení

3x

Předpokládám, že když za svou práci požadujete odměnu cítíte se také jako příživník.

metaliza
hodnocení

že by se potrefená husa ozvala?To,co požadují míchači a hlavně výrobci barev jsou opravdu příživnické ceny.Bylo by dobrý rozlišovat soudné ceny a příživnické ceny.Neboli zlodějské.

petr123*

Tak schválně - specifikuj ten rozdíl, myslím že nejsem sám koho by to zajímalo.

A nezapomeň do toho započítat kolik stojí dnešní automaty na míchání barev a kolik taky stojí postavení samotné lakovny. Jo a uváděj samozřejmě taky ceny bez DPH, protože 20% z toho co jim za práci zaplatíš firma pošle státu.

doplněno 14.02.10 19:12:

PS: lakovnu nemám a nemám s tímto oborem nic společného.

repak*

Můžu se zeptat co děláte? Třeba kdybyste byl instalatér tak mi blbě natéká WC. Nový ventil s plovákem je tak za 100,- Kč, 10% si smíte přirazit a víc než 20,- Kč/hod za práci bych považoval za příživnickou cenu. Cestovné samozřejmě nehradím, maximálně dva lístky na tramvaj.

Jinak těm lakýrníkům moc nezávidím. Něco stojí zásoba barev, mašina na přesné namíchání taky nebude zadara, dodržet ekologii provozu z hlediska ŽP žádná sranda a osm hodin denně v prostředí plném výparů různých sajrajtů ... K jednomu jdu občas s autem. Každý rok si dá zkontrolovat játra jestli s tou prací má ještě pokračovat.

metaliza
hodnocení

nemyslel jsem zrovna lakýry,spíš ty výrobce,to je mafie!Bylo by zajímavé porovnat výrobní a prodejní ceny,to by bylo překvapení!Musí mít astronomické zisky,výrábí to ve velkém.

repak*

Je vidět, žo do toho vidíte ...

A kdybyste to tušil u léčiv. Náklady na materiál haléře, prodejní cena stokoruny. Akorát že výroba ve sterilním a čistém prostředí (to sotjí dost peněz), k té výrobě patří vývoj, zkoušky, schvalování v miliardách dolarů na novou účinnou látku. S těmi barvami to bude zhruba podobně.

metaliza
hodnocení

a zapoměl jste dodat-členové vychytralých dozorčích rad mají statisícové příjmy měsíčně.S tím se jaksi tihle vychytrálci veřejně nechlubí,protože by se někdo mohl zeptat :Jakou denně odvedete práci,když máte takový plat?

repak*

Co vám brání stát se členem dozorčí rady takové firmy? Myslím, že já to vím, ale kdybych to napsal natvrdo tak tu dostanu ban neb by tam bylo sprosté slovo. Slušně se to říct nedá.

metaliza
hodnocení

repak-zapoměl jste dodat,co odvedete za práci za 8hodin pracovní doby,když už jste ten člen dozorčí rady.O tom se už nemáte odvahu pochlubit.Je to morální k většině pracujícím lidem?

repak*

Budu kontrolovat, aby podnik byl řízen tak, aby akcionářům vynášel i za pět let. A když bude vynášet akcionářům tak vám dá práci a výdělek. K tomu jsou potřeba dost slušné znalosti, schopnosti a vzdělání.

1jara*
hodnocení

2x

Metalízu koupíš ve specialním obchodě barvy laky, nebo v míchárně barev, dle přání. Horší to bude s nástřikem. Musí být sucho bezvětří a hlavně v létě ty mouchy to láká.

metaliza
hodnocení

No že si ji mohu koupit,to by mi opravdu nenapadlo!*smich*Ale ptal jsem se,jestli se dá namíchat podomácku s alespon uspokojivým výsledkem.Třeba ze stříbřenky apod.*slunce*

cyril*

Máte-li touhu něco míchat, tak začněte od toho jednoduššího - třeba kafe s rumem i tak zjistíte, že to bude něco stát. Výroba metalických barev je poměrně složitý proces, který v domácích podmínkách lze těžko uskutečnit. Pokud by jste se však časem k něčemu takovému vypracoval, tak v závěru zjistíte,že za dobu tomu věnovanou a vynaložené prostředky by se dalo pořídit minimálně 10 luxusních limuzín v metalíze nebo perleťovém laku. Zkrátka vše chce svoje a "udělej si sám" v mnoha případech nefunguje!

ar*

Mně by docela zajímalo jakou máte cenovou představu nového "kabátu" na auto za pár korun jak píšete.

petr123*
hodnocení

1x

Doporučuju postavit si celé auto doma a nedávat peníze za jeho výrobu těm příživníkům z automobilek ;)

Jinak jde samozřejmě o kvalitu a velikost plochy, jestli je to starší auto a třeba jen místní opravu tak by to určitě šlo. Jestli jde třeba ale o celou kapotu, dveře nebo dokonce celé auto tak bez profesionálního zázemí těžko.

nu*
hodnocení

0x

na auto za pár korun to bude stačit i štetcem, lesklou acetonkou a po zaschnutí vrstvou bezbarveho laku...příživníkům to při stříkání občas steče nebo jsou tam chlupy a musí se to pak ještě dodatečně lešit...

slonbonjohn*

Jo, a do toho bezlaku namíchat práškovou stříbřenku nebo bronz. Šikovnější ten prášek foukli na mokrej aceton a pak stříkli bezlakem. Ale myslel jsem, že takovýmu bastlení odzvonilo před více jak 20-ti lety.*smich*

jabraka*

Právě že ani v prehistorických dobách se nedala metaliza namíchat.Metalíza totiž není jen míchání barvy a pigmentu,ale i technologický postup.Praktici lakaři si to dost chránili.

JABRAKA

jarda2*
hodnocení

0x

To jde o strikani celeho auta nebo jen opravy? Prodavaji se spreje, treba v Globusu cca za 80Kc, jak metaliza, tak bezbarvy lak. Da se dosahnout celkem prijatelneho vysledku (taky teda neresim detaily, treba na orezle hrany dveri smirgl, kyt, smirgl a sprej, po par dnech kdyz se to uspini neni na prvni pohled videt nic ;) )

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]