Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dá se poznat opotřebení rozvodového řemenu?

Od: karlosdos* odpovědí: 14 změna:

Koupil jsem Fiat grande Punto ,r.v. 2006., najeto rovných 170t.km., je tam štítek ,výměna rozvodů při 109t.km., Mohu ještě jezdit s klidem ,nebo nechat vyměnit rozvody už teď při koupi auta,další peníze navíc. Už jsem musel kupovat zimní obutí ,52t.jsem dal za auto,,,
Děkuji za rady .

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Normálně to nepoznáš,jedině to rozebrat a když to už rozebereš,tak rozvoďák vyměnit.

karlosdos*
hodnocení

jasně,ale jsou nějaké limity? Třeba 80tisíc km. nový prý až 120t. ,předpokládám,že když má najeto 170 ,tak už musel být tměněný., je to dovoz z Německa,tak tam se snad o to starali?

Dovoz z Německa? Další auto od důchodce co s tím jezdil jen pro rohlíky...a denně auto 4x umyl, navoskoval, přeleštil a olej měnil preventivně každý druhý týden? Tak tomu ještě chvílku věřte.

hodnocení

0x

Výměna dle servisního intervalu předepsaného výrobcem (to máte k návodu k vozu, nebo Vám to řeknou v servisu).

A pokud si nejste jistý..a kdo ví od koho jste auto kupoval, tak raději vyměnit.

Ano, stojí to peníze..ale to už tak u auta bývá.

karlosdos*
hodnocení

Děkuji ,to je pavda.

asd1
hodnocení

0x

Toto za 52k? Holt dvacku si přidá bazar za naleštění... *zed*

Co tam je za motor? U 1,2 8V ventily nedosáhnou na píst tj. při skočení rozvodu se motor nepotká = rozvody na tomhle motoru moc řešit nemusíš... Jinak rozvodová sada na tenhle motor je i s vodní pumpou za 1500,- a výměna je jednoduchá...

karlosdos*
hodnocení

Bohužel je to motor 1,4. 8V. mám ještě puntíka 1,2.8V, ale už dosluhuje ,Tk do 2020, je sežraný rezem.

asd1

To bych je vyměnil určitě... Práce tak na 2-3 hodiny, jsou na to přípravky (jde to i bez nich - označíš řemenice a řemen, přeneseš značky na nový řemen a nasadíš) Materál za 2k i s vodou do chladiče.. Vyměnil bych i drážkový řemen a kladky ať je chvíli klid...

autodily-cardo.cz/...

Dost možná se nemůže potkat ani ta 1,4 8V, ale jistý si nejsem..

hodnocení

0x

Vemte to logicky, jak dlouho to chcete mít a kolik najet? Třeba 6 let a najet 80000Km? Pak by bylo rozumné vyměnit hned, nové rozvody si plně užijete, jestli to ale chcete po dvou letech prodat a najet za tu dobu nějakých 20000, měla by výměna (čehokoli preventivně) menší smysl.

karlosdos*
hodnocení

Třetí možnosz- jezdit málo ,jen 500km za měsíc., je mi 67 ,tak už asi moje poslední auto.

Tak se ještě modlit, aby řemen nepraskl stářím, což se klidně může stát i s nájezdem 100km po 10 letech (od nového).

Nebo, aby se nevysypala nějaká oběžná či napínací kladka.

Proto se ty rozvody mění k vůli stáří nebo nájezdu km.

Ale je to otázka, co bude za x let vzhledem k Vašemu věku. Třeba doktorka zakáže a šlus. Né, že bych to přál, sám si dokážu představit, jak je důležité zůstat mobilní, ale jen píšu všechny scénáře.

karlosdos*
hodnocení

Děkuji,dobrá odpověď,hned po Novém roce to nechám u známého mechanika vyměnit. To bude tak za 3000. .bere 300/hod + ta sada za 1500Kč. No,co se dá dělat ,koupil jsem ojetinu ,musím do toho vrážet peníze.

hodnocení

0x
Je to bud a nebo
Osobně se řídím tim že jakmile koupim ojetinu měnim rozvody vodní pumpu náplně a filtry
Je to lepší než ryskovat destrukci motoru kde se oprava muže lehce vyrovnat ceně vozu

hodnocení

0x

Já tedy osobně rozdíl mezi novým řemenem a starým na motoru 1,8i16V nepoznal,ovšem na motoru 1,1 to bylo znát,měnil se z důvodu špatného těsnění pod hlavou a tudíž byl troch špinavější než původní.Ale ze dvou řemenů se nedají hodnitit všechny!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]