Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s tím

Od: libor* odpovědí: 5 změna:

Hezký večer, prosím o radu ohledně Citroena Xsary 1.6 , 16 V Auto jede dobře a vše funguje. Dobíjí a motor výbornej. Jen už nevím co se děje když se jezdí déle a zahřeje se , tak potom když se vypne motor , tak nechce nastartovat. Jen cvaká. Musí se nechat vystydnout a pak opět dobrý. Vždy asi 15 minut se musí chladit. Díky za rady budu vděčný. Libor

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumid
hodnocení

0x

Cvaká relé opakovaně? Nebo cvakne jednou? Nebo spíše cvaká na převodovce spouštěč startéru (jeho cívka)? Cvaká nebo cvakne? Motor se protáčí startérem při tom cvakání anebo stojí a jen to cvaká odněkud?

hodnocení

0x
Kdyby to v pohodě dojelo a pak už nenaskočilo vůbec tak to u Citroenů bývalo často snímačem otáček kliky ( Hallovo čidlo). Ale když to stačí nechat vystydnout a zas to běhá tak to tím asi nebude. Každopádně nic nezkazíš když motýlka vyndáš vyčistíš a případně vypereš v lihu. Jinak, kdybys potřeboval nějaký díly tak mám doma dárce orgánů. Je to ale 1.4 ka. Jsem od HK.. Jak teď čtu příspěvek výš, tak mi došlo že s vadným čidlem starter točí motorem a tobě to jen cvaká.

hodnocení

0x

Zdravím,měl jsem podobný problém,jak ty.Stačilo rozebrat vyčistit promazat a vyměnit uhlíky ve startéru a krásně točí.

hodnocení

0x

Moc možností není a všechny mají stejný základ: Po trase +12V z baterie na kotvu startéru někde dochází ke špatnému kontaktu. Obvykle je to buď stykač (cívka) na startéru nebo opotřebené uhlíky. Asi bych začal těmi uhlíky a kolektorem na rotoru (kotvě) startéru.

libor*
hodnocení

Chlapi, předem moc děkuji. Začnu těmi uhlíky. Libor

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]