Nejste přihlášen/a.
Hezký den, poprosil bych Vás o určení těchto uvedenýchj autodílů na přiložených fotkách, k jakému účelu sloužilly a na jaké značce a typu auta, myslím že se jedná o díly na prvorepublikové vozy, děkuji, J,Kymla
Jste si jistý, že ty první 2 předměty jsou autodíly? Na 1. obrázku je bez pochyb jakýsi transformátor, podle svorek pravděpodobně pro přenos většách proudů. Nenapadá mě, k čemu by to v jakémkoliv autě bylo. Na 2. obrázku je cosi, co se zapojuje do běžné zásuvky. Mimo pracovních kolíků ja jasně vidět i vybrání pro ochranný kolík zásuvky. Odpojovač baterie to rozhodně není, ty kolíky by uhořely při prním pokusu o startování.
To první bych viděl natuty jako transformátor, má strany označené P a S (primár a sekundár)
Bude to ne-napájecí trafo pro sdělovací, slaboproudou techniku jelikož nemá udané vstupní a výstupní napětí. Podle symbolů 1:3 bude jeho převod, nebo poměr impedancí 1:3, a označení svorek 1 a 2 slouží aby nedošlo při montáži trafa omylem k otočení polarity - fáze signálu na výstupu trafa oproti vstupu.
U té prostřední věci můžete dát více fotek - zepředu, zezadu? S tím křidélkem na hřídelce se určitě dá otáčet. Zkuste s tím otočit co to dělá. Napadá mně že to podle těch typických rozříznutých kolíčků na zadním čele bude pro sdělovací techniku. tak jestli to není zásuvný, otočný přepínač, nebo jeho ovládací hlavice, navíc odnímatelná aby se zabránilo neoprávněné manipulaci. Pokud to můžete multimetrem propípnout zjistěte jak jsou kolíčky propojené a popřípadě i s postranními mosaznými packami. Napadá mně že ty postranní - jakoby zalezlé packy v tomto válci po zasunutí do protikusu a otočení křidélkem se vysunou ven a spojí se s kontakty v protikusu, nebo je stlačí a elektrický obvod se propojí. Po použití se křidélkem otočí zpět, válec se vyjme a obvod je rozpojen a zajištěn.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.