Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Jak už z názvu vidíte. Chci začít dělat něco ve stylu koupit auto, dát ho trochu do pucu a prodat se ziskem , časem bych chtěl začít tahat i auta z Německa. Jenže si absolutně nevím rady. Co vše si musím oběhat, jestli si musím vést nějaké účetnictví apod.
Co zatím vím je to, že by to byla zřejmě živnost volná ( nákup a prodej ), nevím zda potřebuji nějakou " garáž " " dílnu" kde bych to vykonával aby to bylo v pořádku. Jak mám odvádět daně apod. Prostě mi jde o to abych to dokázal provozovat legálně a měl vše v pořádku . Jenže nevím jak na to a nemám nikoho kdo by mi s tím poradil. Např. Koupím auto ( přepíše se na mě , udělá se evidenční kontrola. Teď nevím jak dál . Musím autu udělat povinné ručení, jenže platit dejme tomu 2,5 tisíce když třeba auto za týden - měsíc půjde k jinému majiteli? Nebo to funguje nějak jinak? Nebo když přitáhnu auto z Německa tam se musí udělat pojistka , převozní STK a v Čr se to přihlásí až budu mít kupce? Omlouvám se za možná blbé dotazy, ale opravdu to chci uskutečnit , ale nevím jak na to. Díky za odpovědi.
Ještě bych rád dodal, že jsem poměrně dlouho četl po internetu, ale nenašel odpovědi na mé otázky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.