Nejste přihlášen/a.
Zdravím, teče mi olej z táhla převodky a rozhodl jsem se vyměnit gufero. akorát mi vůbec nejde oddělat pružný kolík. nevíte někdo jak na to?
Ten kolík mi vždy šel vyklepnout docela snadno pomocí šroubu o stejném průměru, jako kolík. Použití důlčíku, jehly a pod je nesmyslné, kolík se roztáhne a nevyklepete ho.
Dneska jsem to zkoušel asi hodinu. Sikovky a šroub. Tahal jsem ale nic. Kolík drží a drží. Někde na internetu jsem četl, že když to nejde tak kolík odborníci odvrtají a nahradí ho šroubem a samosvornou maticí.
taky tam mám místo něho šroub a matku. Jen pozor, aby nebyl šroub moc dlouhý, pak nejdou řadit některé stupně
Ano a je to pro další manipulaci převodovky příjemnější jak pro tyčku řazení, tak pro mechanika.
Stačí šroub M8x30 a samojistící matici s nylonem.
Šroub seshora a matku dolů, aby při ztrátě matky nedošlo k rozpojení řazení.
mikihans: Když sundáš i vzpěrnou tyčku řazení ze silentem a zařadíš 3, 1 ,5 tak tam dostaneš i dlouhé šrouby (hlava nahoře záviem dolů).
Pozor na ohnutí řadící tyče (musíš zařadit 4 ku zatažením dovnitř)!
Dělal jsem to před měsícem a taky jsem bojoval. Ležel jsem totiž pod autem a neměl možnost zvedáku. Takže jsem se nemohl rozmáchnout kladivem. Vzal jsem šroubek tuším M5 nebo M4 a prostrčil ho kolíkem a zajistil z druhé strany matkou. Šroubek měl obroušenou hlavu do válcovita, aby prolezl i s kolíkem celou dírou tyčky. Takto jsem do trčícího 3mm šroubku bušil, až se kolík hnul. Dál jsem pokračoval obroušeným šroubem (závity kolem dokola, aby byla tyčka bez závitů) M8 a tím jsem to vybušil celé ven.
Nejhorší je to prvotní rozhýbnutí, pak už se odrazí a jde.
Hlavně se ho nesnaž lisovat heverem od země. Ohneš tyčku. Chce to přiměřený ráz kladiva.
Gufero natloukám přes vodovodní 1/2 coulovou trubku (mosazné prodloužení). Krásně si sedne.
Doporučuji Feldí origo GUFERO s dvěma břity a nezarazit ho celé, ale nechat 1mm nad převodovkou. Pak použít s favorita gumovou harmoniku na táhlo řadící tyčky a je to nesmrtelné).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.