Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
rád bych se zeptal. Všude na internetu jsem našel plnou moc na přepis vozidla, kde je podpis zmocněnce i zmocnitele. Pokud půjdu na poštu jako prodávající, stačí, když si ověřím podpis jen já, nebo musí i budoucí majitel?
Děkuji Vám.
Samozřejmě stačí podpis Váš, tedy zmocnitele. Zmocněnec pod plnou mocí být podepsaný nemusí nebo v případě potřeby může podepsat osobně na místě při převodu. Ale z toho, co uvádíte, vyplývá, že chcete prodat auto a nebýt u přehlášení. Tak abychom tu za měsíc nečetli dotaz: Prodal jsem auto a kupující ho na sebe nepřevedl, co mám dělat?
Snad už tisíckrát tady proběhlo: NEDÁVEJ JAKO PRODÁVAJÍCÍ PLNOU MOC K PŘEVODU KUPUJÍCÍMU! Je to přímá cesta k tomu jak si zadělat na velké problémy. Při prodeji se domluv s kupujícím, jděte oba spolu na jakýkoli registr vozidel a tam auto přepište. Přímo a bez plných mocí. Jedině tak zabráníš následným problémům, když se na to kupující vykašle a vozidlo nepřepíše. Nic jej k tomu toiž nenutí. Tebe nutí zákon, který ti dává na přepis poměrně krátkou lhůtu. Pokud ji nedodržíš, hrozí ti pokuta řádově v desítkách tisíc Kč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.