Nejste přihlášen/a.
Mám v úmyslu výměnu předních blatníků na VW Bora a řeším, zda použít nové originální za cca 5000 Kč/kus, nebo stačí druhovýroba za cca 1000 Kč/kus. Auto má 20 let a nijak dlouhou budoucnost s ním už logicky neplánuji. Originály samozřejmě lépe lícují, jsou pozinkované... Co si o tom myslíte?
Jak dlouho bude jezdit? Udělá další TK za rok? ... Do 20 let starého auta, pokud to není voňafka - hýčkaný kousek... to bych neinvestoval, pokud bych si nebyl jist dalšími léty užívání...
Spočítal bych si plánované investice a dost možná jezdil s deformovaným ručně vyklepaným blatníkem dál.
Když jsem moje auto 14let staré půjčil manželce a ta při parkování o nějakou značku vryla svůj podpis do dveří, koupil jsem si zinkový sprej a bylo opraveno za 120,-Kč.
Pak záleží na místě koroze - třeba lemy se dají jen přelepit plastovými polepy...
Nejlíp vyvařit původní, stříknout blitkou (resp. kvalitní barvou ohledně ochrany proti korozi/ estetika nezajímá) aby to nezrezlo po jedný zimě a jezdit.. Pokud neni čas to vozit ke klempířovi a čekat až to udělá tak druhovýrobu.. Originál je ekonomicky nesmysl.. Ledaže bys u takový piksly řešil i vzhled
Kdysi jsem měnil blatníky na Favoritu, jeden byl origo, druhý Turecký. Originál byl namontován za 15minut, Turek za půl dne a nikdy nepasoval přesně jak by měl. Nadával jsem si, že jsem nepočkal na originál. Ale fakt je, že u Favorita to byl rozdíl asi stovky, 4000.- už stojí za zamyšlení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.