Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřebuji radu. Před několika dny jsem měl první autonehodu (nebyl jsem viník) ale poškozeny. Mám zničenou přední část vozu vše jsem nahlásil operátorce pojišťovny (viníka) přes telefon a po 3 dnech přijel likvidátor a ohodnotil cenu poškozených dílů s tím, že v případě rozebrání a zjištění poškozených dílů mám kontaktovat pojišťovnu a bude ofoceno případně další poškozené díly. Přes víkend jsem při rozebrání zjistil poškozenou výztuhu a otevíraní kapoty. V pondělí chci kontaktovat pojišťovnu o ofocení poškozených dílů.
Chci poškozené díly nahradit origo součástkami z vrakáče nebo z inzerce chápu to dobře, že musím mít vystavenou fakturu nebo paragon (nejsem podnikatel) kterou pošlu na pojišťovnu a ona mi to proplatí. S tím souvisí druhá otázka kdy budu mít na účtě hotovost, abych mohl nakoupit součástky přišel mi jen protokol i poškozených součástkách, ale o penězích ani zmínka
Nějak nechápu proč jste to bourané auto rozebíral Vy.Nechám ho odtáhnout do servisu po nafocení dopravní policií a oni /ten servis/ auto opraví a nebo řeknou,že je to ,,totálka,,.Zařídí vše potřebné včetně řešení s pojišťovnou.Seriózní servis dá na tu dobu náhradní vůz a pak si to srovná opět s pojišťovnou viníka.Jestli máte poškozenou výztuhu,tak může být i hnutý rám.A to je už auto na odpis.
Likvidátor mi navrhnul částku 11tis což je pakatel odhad škody je přes 15tis po pozdějším zjištění a já blbec jsem mu to na těch 11tis podepsal ale, když požádám o přepočet měla by to pojišťovna přepočítat nebo se pletu?
Trochu nelogické, píšeš, že máš auto rozebrat a nahlásit k dodatečnému zjištění a přitom podepíšeš nějakou sumu. To se zkus domluvit s nimi. Oni ti zaplatí podle jejich tabulek, těžko budeš smlouvat.
Pokud se s pojišťovnou dohodneš na plnění rozpočtem, tak nic nemusíš dokládat. Záleží ale zda to tvoje pojistná smlouva dovoluje. Pozor, aby ses v plnění nedostal na hodnotu vozidla, zrušili by ti pojistku včetně připojištění a musel bys sjednávat novou (jinde).
Pokud při opravě zjistíš další poškození, tak je znovu volat a pak plnění upraví.
Jenže kooperativa pojišťovnou (viníka) mám pocit, že nebude tak přívětivá už vyčísleni škody je směšné. Potřebuji jezdit a teď se budu nevím kolik týdnu přít a ten zmetek co mě naboural vysmáty jezdí dál.Jednám s pojišťovnou viníka a mám pocit, že nebude tak přívětivá už vyčísleni škody je směšné. Potřebuji jezdit a teď se budu nevím kolik týdnu přít a ten zmetek co mě naboural vysmáty jezdí dál.
Z povinného ručení se hradí škoda na majetku (mimo jiné). Škodu musí poškozený prokázat. Prokazujete buď tím, že je likvidátorem nafoceno a souhlasíte s rozpočtem (v případě parciální škody - částečné) nebo je vypočteno způsobem totální škody (jedná se jen o způsob výpočtu - cena vozu před nehodou mínus zbytky vozu).
Podepsal jste zápis o škodě, který nyní doplníte o další škodu.
Budete požadovat plnění rozpočtem. Pokud se vám jejich plnění bude zdát málo, prokážete vyšší částku formou faktury za opravu.
Jestli se vám bude zdát málo, ale fakturu nedáte, je to jen o potřebě dostat peníze a neřešit opravu... vydělat na pojišťovně a své "škodě"... nemáte právní nárok chtít peníze za něco, co nemůžete prokázat.
Pokud potřebujete jezdit, můžete se (raději po domluvě s pojišťovnou) přepravovat buď MHD, Taxi, autem z půjčovny. Náklady na půjčovné se hradí po dobu opravy vozu - přiměřené náklady. Takže taky myslet. A samozřejmě vám nedají 100% půjčovného - krátí se za najetý km amortizací vašeho původního vozu. Pokud nenajedete dostatek km, není půjčení vozu účelné ani přiměřené, odmítnou plnit úplně.
Takže místo origo dílů z autorizovaného servisu budete hledat staré ND z vrakovišť? No tak to už vám dál tedy poradit nemůžu - nerozumím takovému jednání...
Jestli se vám bude zdát málo, ale fakturu nedáte, je to jen o potřebě dostat peníze a neřešit opravu... vydělat na pojišťovně a své "škodě"... nemáte právní nárok chtít peníze za něco, co nemůžete prokázat.
Tohle mě uráží nezlobte se na mě, platím si pojištěni řádně několik let, jezdím dle předpisů nikdy jsem neměl nehodu a já mám na toho dementa doplácet, co jsem se dozvěděl, má jednu nehodu za druhou. Chci jen adekvátní částku za své zničené originální díly ne China! Kdo mi zaplatí ten čas a mobilní data a volaní po vrakovištích? To chci tak od toho systému tak moc? Tomu Vy tady říkáte právní stát tohle je jen jeden velký demokratický bordel!
Z autorizovaného servisu mi přišlo necenění dílů a vyšlo to přes 20tis + lakování. Kde mám jistotu, že mi servis namontuje origo díly a ne druhovýrobu atd...
luki: - ty jseš trapnej trpaslík.luki: znovu a doufám že naposled- když jste tak chytrej proč jste nenechal auto odtáhnout do servisu a rozebíráte ho sám? Jo chcete origo díly ale kupujete je po vrakovištích - víte jestli jsou origo?Najednou píšete že to zvládl servis.Hm divnej jste Vy a máte tam vytlačený plechy z třetí výroby bez základovky šplíchnutou tenkou vrstnou barvy.Za půl roku napiš jak ti to ,,kvete,,.Proberte se - bouraný auto již nikdy nebude jak nový a cena jde víc jak o polovinu a ještě níž dolů.
re4zon:
Auto jsem si ladil narval do něho tisíc stálo mě to čas a peníze a pak v okamžiku vše pryč. Ne neuplakuji, ale je mi z toho špatně. Tak mimochodem psal jsem do autorizáku 50tis+ nástřik tak co přistoupí na to likovš?
Pokud je obecná cena vozu nad částku za opravu, likvidátor ji akceptuje. Pokud se běžně vůz prodává bez těch vašich úprav za méně než 50tis, pak se bude řešit formou totální škody a vy si dáte do vozu, co sám budete chtít. Je jen na vás, jestli budete chtít vrak s novou metalízou a křídlem jako na letadle...
Dvakrát během roku mně nabourali,sepsal jsem vždy protokol o nehodě s viníkama,okamžitě jsem odvezl auto do autorizovaného servisu,kde jsem jim podepsal plnou moc pro jednání s pojištovnou viníka,podepsal jsem převzetí náhradního auta a odjel domů,za čtrnáct dní jsem vrátil náhradní auto vyzvedl mé opravené,je fakt že to byla vždy oprava plechařiny plus ohnuté tažné jak za mnou nedobrzdil,takže i s pronájmem náhradního auta pojištovna platila servisu do 35 tkč,na druhou stranu o nic jsem se nestaral..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.