Dobry den, chtela bych se zeptat, jaky mate nazor na motor u skoda, vw 1.6 tdi 77kw?Chtela bych koupit octavii 2 facelift s timto motorem ale nejsem si jista zda je to dobra volba.dekuji za rady
Výborný motor, nedej na hloupé pomluvy. Vod spodu to jede od 1600 otáček jako každý turbodiesel.
doplněno 10.11.19 11:10:
Vykašlete se na internetové diskuse, vezměte s sebou mechanika a řešte konkrétní kus. 1.9 TDI PD byl taky poměrně spolehlivý motor, ale je to už stará vychrochtaná historie. 1.6 TDI je moderní, kultivovaný motor a spolehlivost je velmi dobrá. Samozřejmě je to ale o tom, že musí trefit na nestočený a servisovaný kousek. Pozor na podezřele levné nabídky, hledejte od 130 tisíc Kč nahoru.
nejede jezdil sem stim po služebních cestách jak spomalíš musíš řadit jak o život aby to nák jelo
prostě to musíš točit jak benzín pak to nák jede
já bych to nechtěl nanejvíš jako druhý auto pro manželku kdyby bylo zadarmo
jurajjuraj*
ja kdyz jel poprve v te 1,6 a jeste 4x4 do kopce tak sem myslel ze to ma nejakou poruchu, je to fakt celkem lenive v nizkych otackach, bez 4x4 uz to jezdi o neco lip, i tech par kg je poznat
Auto nemam na závodění takže jestli to od spodu jede nebo ne mi nevadi,spis me zajimala spolehlivost motoru,puvodne sem uvažovala o 1.9 tdi 77kw PD ale ten byl udajne hodne poruchovy
jurajjuraj*
to ze je pd nejak extra poruchovy je kec, at 1,9 nebo 1,6 , pokud to bude starsi auto tak vzdycky jde o to jak se k tomu kdo choval, zpusob jizdy, kvalita nafty, servis
katulinka
Ja sem prave hodne cetla ze u te 1.9 tdi 77kw PD byl nejaky problem s ojnicnima loziskama a se šrouby,tak nevim.Mela jsem vyhlidnuty VW Touran 1.9 tdi 77kw se serviskou, najeto 120 000km a bylo mi to rozmluveno.
Zajímal jsem se o to taky,údajně BXE 2007-2008-ojnice.Nevím to jistě,jen jsem hledal na internetu,koupil jsem oct2 ,motor BXE rok 2006 a měl jsem potom bobky.Už má najeto 290 000 km a nic.Zeptejte se nejlépe automechaniků.
katulinka
Me bylo prave v servisu zdeleno ze je u BXE lepší udelat ojnicni ložiska a šrouby,ze uz tam od vyroby dali nejake nekvalitni
Motor dělá motorem právě to, že to jede odspodu a ve středních otáčkách. Zkuste se někdy svézt s motorem, který odspodu nejede. Kdykoliv na to slapnete, budete muset řadit, kdykoliv vás někdo zpomalí, budete muset řadit, ve městě budete řadit pořád. Pružnost motoru je o komfortu
PDčka svou podstatou nejsou nesmrtelné a dvoulitry zvláště commonrail z roku 2008 byl extrémně nepodařený poruchový motor. Ty dvoulitry předtím zase žravé. O tom bych ani neuvažoval, pokud nejsi závodník. Výborné jsou 1,6 tdci od PSA.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.