Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kabinový filtr - dlouhý

Od: blablab odpovědí: 20 změna:
Ahoj,
rád bych si do svého auta dodelal kabinový filtr který moje auto nemá. Sháním jakejkoliv kab filtr kterej bude dlouhý na délku a krátký na šířku, rozměry cca 40x10 cm nebo třeba 20x10cm. Stačí priblizne, box si vytisknu na 3d tiskarne, staci mi jestli mi nekdo napise v jakem aute se podobny filtr nachazi abych nemusel hodiny prochazet katalog.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zam
hodnocení

2x

Opel corsa B s klimatizací

blablab
hodnocení

Jo ten ma sirku jen 15cm, diky za za tip :)

lobo*
hodnocení

2x

Obecně dlouhé a uzké pyl. filtry mívají vozy značky BMW

blablab
hodnocení

Diky za skvelej postreh, koukam se a e46 opravdu maji 10x67cm :)

gumid
hodnocení

2x

Tohle odmontuješ

google.com/...

Osadíš

nd-skoda-volkswagen.cz/...

skoda-dily.cz/...

google.com/...

a koupíš vložku filtru

google.com/...

A nemusíš nic patlat a máš to origo z dílů nástavby lepších výbav :)

blablab
hodnocení

Problem je ze tu prvni vec co posilas tam ani nemam, je tam cista roura bez jakychkoliv zábran. Jsem presvedcenej ze to nikdo nekuchl, auto ma najeto 80 tisic a je tam vsechno origo (svicky atd). Az to budu rozebirat tak ti poslu fotku, je to narocny kvuli sundani sterace.
blablab
hodnocení

Aha ted jsem se koukal a fakt to tam je, udelam to jak pises děkuji. Ten filtr co posilas je primo na O1 jo?
gumid

Zkus se podívat do katalogu sám, který typ máš.

ifinterface.com/...

Dej carprog2, pak seat,ibiza,94 (tam je stejné),karoserie - větrák topení a máš tam vše s čísly dílů na googlení.

Fotku dej, jsem zvědav, jakou trubku myslíš. Všude to totiž ukazuje tu mřížku, jak jsem radil odmontovat a dát rámeček na filtr z octy 1, který je v katalogu etky i pro ibizu 94 - 96

blablab

Koukal jsem se a je tam jen ten kus plastu jak posíláš to co mám odmontovat. Zajímá mě už jen když koupím ten box z O1 z vrakáče, musí být okta s klimou nebo bez? Nebo je to stejné krom výšky filtru 25 vs 30mm? Doufám že se mi to tam pak vejde, přece jenom ibiza je hodně malý autíčko :D

gumid

Odmontuj si to z jakékoliv okty (lépe 97,98 z tou feldí šedou palubkou). Nezapomeň na rámeček filtru a vem si i ty plastové matice.

Na plastových dílech jsou čísla, tak si je opiš na papírek a porovnej na vrakáči.

1J1819640B box

1H0819648A rámeček

6N1815645 popř krytka, ale ta je pro okty a u Seata chybí

Neboj, vejde, když to vedou v katalogu pro seata s klimou :)

gumid

Filtry doporučuji MANN.

Ten pylový má značení MANN CUK 2862 a je uhlíkový

Nebo MANN

FP 2862

EAN kód produktu:

4011558057923

a ten je s polyfenolem a je žlutý (řekl bych, že bere pach víc nebo déle

gumid

Jak ho dostat z okty

blablab
hodnocení

Chci tam dát BOSCH 0 986 628 509 (box bude z octavia s klimatizaci) protoze je to nejlevnejsi filtr co zachytí mikročástice PM 2.5. Zalezi mi na mem zdraví, travím v aute 12 hodin skoro každý den ve velkoměstě.
gumid

Taky dobrej. Tak ať hlavně slouží :).

Mě zase spíš vadil pravý opak. Obce. lesy a jehličí nebo listí ve ventilaci :)

asd1
hodnocení

0x

Vyber rozměr podle potřeby a taky podle ceny filtru. Taky se můžeš trefit do rozměru pro drahá auta a bude za dva litry ;)

Taky jde o plochu filtru - malá = malý průtok resp. velký odpor a rychlé zanášení...

gumid
hodnocení

0x

To je do škody 1000 - 135? Napadá mě použít filtr na Favorita a Felicie:

autodilyhh.cz/...

A nůžkami upravit rozměr a vložit do vytisknutého boxíku.

A jestli je to do Felicie, tak tam patří dovnitř založit tento K1100

oleje-pema.cz/...

Jen tak pro zajímavost, co máte za auto?

blablab
hodnocení

Seat ibiza 95, filtr prej pridali az v roce 96. Chtel jsem ho vymenit ale pod krytem steracu byla jen hola roura :D urcite chci filtr s uhlikovym vlaknem protoze nemam ani vnitrni cirkulaci a kdyz predemnou jede tdi tak se dusím.
gumid

Nemohl to někdo kuchnout? Ibiza 95 to má pro pylové filtry.

Kabinový filtr - dlouhý
blablab
hodnocení

Jak pisu o prispevek niz tak pochybuji, jsem druhý majitel a puvod je CR. Mozna mam horsi vybavu nebo mam starsi model, motor mam 1.4 44kw ABD.

gumid
hodnocení

0x

Tady jsem ti to našel i s návodem, akorát rusák zapomněl na rámeček, který máš na skoda díly odkazu

drive2.ru/...

Taky mě štvou ty plečky TDi Passati co dusí a kouří. Jsem to řešil na Felině s filtrem K1100 co se dává do topení přímo dovnitř a mám klid.

doplněno 09.11.19 21:35:

Nebo ten díl i s rámečekem odmontuj z nějaké jedničkové Octávky. je to totožné ze seatem ibiza 95

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]