Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zvažujeme koupi auta a chtěla bych slyšet názory zkušenějších.
Aktuálně máme Škoda Fabia Kombi Comfort, 1,4 benzín, ročník 2001, 55kw.
Požadavky moje:
-pět plnohodnotných sedadel s tříbodovými pásy
-větší kufr
-zadní řada sedadel posouvací a nastavitelný sklon
Požadavky manžela:
-vyšší světlá výška (podvozek)
Požadavky společné:
-oproti aktuálnímu autu, více místa pro řidiče, spolujezdce i zadní řadu sedadel
-parkování ve městě s problémem s parkováním (tzn. aby to nebyl autobus )
-svižnější jízdní vlastnosti do kopce a s naloženým autem
-možnost dočasného přidělávání sítě/mřížky oddělující zavazadlový prostor ke stropu
-dostupnost náhradních dílů
-spolehlivost
-pro řidiče jak malého 157cm tak i velkého 200 cm
Můžete nám prosím poradit, jaké auto byste volili?
Já mám pocit, že vyšší podvozek = malý kufr a vzadu jen 2,5 sedadla
Je nějaký kompromis, abychom byly spokojeni oba?
Děkuji.
ještě doplňuji:
ojeté, nájezd do 80 000km, stáří max 10 let, rozpočet cca 400tis
Touran moc neslňuje spolehlivost...
Scénic spíš ten starší, spolehlivost ovšem taky ehm ehm, na rozdíl od Touranu ale opravy řádově levnější a pokud se ohlídá údržba tak to není tak hrozné... Asi 1,6 benál.
Multipla s 1,9 JTD. Sice nejhnusnější na světě, ale hodně dobře řešené...
A s Touranem máš osobní zkušenost nebo jedna paní povídala? Mám 2014 2.0TDi 103kW 160000km a bez jediné závady
Díky za odpovědi.
Touran se mi zdá takový nepohodlný.
Teda ten Multipla je fakt neskutečně hnusné auto
A ten kufr, aby byl větší než v té fábce kombíku. Zrovna se koukám na mazdu cx5 ta má slušný podvozek 20cm, ale s mazdou zkušenosti nemáme.
Vyšší podvozek - ano potřebuji projet po lesní cestě, kde jsou vyjeté koleje a pak kus lesem. To je hlavní důvod.
Na některé vozy lze montovat i několik velikostí kol, tím se světlá výška také promění. Pokud to mají schváleno, je to napsáno v TP. Když třeba kupujete nový vůz, můžete si rovnou větší kola nechat namontovat. Pak vám doma ta menší kola nebudou ležet a tím pádem ještě ušetříte.
Řekl bych, že se kolega plete..Ano, na některá auta jsou povoleny třeba 3 rozměry kol resp. disků (R17,18,19)..ale obvod je vždy stejný, protože se mění profil pneumatiky. Jinak by to nemělo logiku..
Já mám Hyundai íx20. Možná se zdá malé, ale když do něj sednete, zjistíte, že uvnitř je pro posádku více místa než v Octavii. Pohodlné, dobře ovladatelné auto, zadní sedadla posuvná i opěradla nastavitelná. Podlaha v kufru nastavitelná. Když si pořídíte s motorem 1.6 (já mám 1.4 a spokojenost), můžete být spokojeni. Existuje i ve verzi Cross.
Pro informaci zde možnost prohlídky.
dle požadavků téměř jakékoliv "krabicózní" auto -Berlingo, Partner-vyšší (pohopdlnější posez) prostorné jak pro osádku tak pro náklad...velikost no není zase tak velké. Zkušenost : jezdil jsem občas se starým,1.generace, Partnerem se základní 1,4 -55kW, 5 pořezů cca kolem 100kg každý.+ plný zadek zednických cajků (další +-půl až metráku) a vzhledem k tomu že normálně jsem jezdil taky se slabým autem 1,8i 81kW tak mne ta čtrnáctistovka překvapila. Dnes tuto asi nedělají ale PSA má docela dobré motory!
Díky všem za reakce.
Po delším studování parametrů aut. Jsem došla ke dvěma, která by mohla plnit požadavky nás obou. KIA Sorento a Peugeot 5008. Cena bude asi vyšší, ale jinak asi ok.
P5008 rok výroby 2016 a novější...je cenově zcela někde jinde..to je pravda.
P5008 rok výroby 2009-2016 za ty peníze seženete, ale zase nemá podvozek zdaleka tak vysoko jako výše zmíněná P5008.
Tož si vyberte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.