Nejste přihlášen/a.
Je koupenoí vozido na leasing a po zaplacení leasingu se stává kupec vlastníkem vozidla.
Poté tato osoba vozidlo prodá další osobě.
Ta nová osoba je druhým nebo třetím majitelem tohoto vozidla?
A pokud ta leasingová společnost v době leasingu změní název, a toto je zapsáno v TP tak potom kolikátý je poslední vlastník majitelem?
Fyzicky druhá, papírově třetí. Nevím proč je to pro Vás důležité, ale třeba já mám už druhý velký techničák (první byl popsaný) ačkoliv fyzicky jsem třetí majitel.
První majitel - firma ve které pracoval otec kluka od kterého jsem auto kupoval. Otec pak z firmy odešel a auto si vzal sebou tedy bylo přepsáno na něho jako fyzickou osobu. Pak ho vložil do podnikání a majitele se stala jeho firma. Auto pak z firmy prodal svému synovi tedy další majitel a od něho jsem ho koupil já.
Při prodeji je důležité v jakém technickém stavu auto je, ne kolik změnilo majitelů.
No osobně bych něco co vypadá, že si lidi přehazují jak horký brambor asi nekoupil, protože aktuální stav se může v takovém případě velice rychle změnit. To, že je auto složeno z čínských dílů se totiž pozná až se začne rozpadat a osobně bych nepředpokládal, že pokud má auto každý rok nového majitele tak každý používá ty nejlepší díly, ale spíš naopak...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.