Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyleštit pochromované lišty?

Od: bublik* odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, nemáte někdo zkušenosti s renovací zašlých pochromovaných spodních lišt oken? Jedná se o Ford Mondeo mk4. Ty lišty nebudou přímo chromové, asi nerez nebo plast. Jsou na nich takové vybledlé jakoby zašlé mapy. Dá se to nějak vyleštit, opravit? Máte někdo osobní zkušenost?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

arielka*
hodnocení

0x

Zkuste to přeleštit Sidolem,v drogeri za pár korun.

host

Sidol se v dnešní podobě jmenuje Sitol. Při práci je dobré použít latexové lékařské rukavice a pak si po práci stejně velmi dobře umýt ruce. Nanese se na hadříček a čistí a šmidlá a šmidlá až se uvolňuje černá špína. Hadříček vyhodit a znovu a pak ještě znovu čistým hadříčkem až do lesku.

Chce to vyzkoušet na kousku někde stranou, který není vidět, co kdyby náhodou to nebylo ono, nebo se nekvalitně provedený chrom snad začal loupat, aby se s tím přestalo. Na "pochomovaný" plast jako u moderních vodovodních baterií by se to ani snad nemělo zkoušet, oloupe se to až na plast.

Na staré předměty to fungovalo vždy bezvadně, ale chce to píli,není to hned, musí se to opravdu důkladně čistit.

gumid
hodnocení

0x

Na pravé pochromování byl nejlepší Silichrom od Velvany.

hodnocení

0x

Zdravím,dobrou zkušenost mám s pastou autodoplnky-prodej.cz/...

berger*
hodnocení

0x

Někde na kousku vyzkoušejte coca-colu a alobal - colou polít,alobalem čistit... Já tak vyčistil nárazníky na 50 let starém autě...

hodnocení

0x

Mám takové tušení,že s tímto nic neuděláte.Toto se řeší na různých autech,nejen na fordech a ve většině případů neubývá než sehnat nové lišty,pokud se ještě dají sehnat!

Vyzkoušejte zde uvedené rady , víc to již zřejmě poškodit nelze

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma silichrom

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]