Zdravím, potřeboval bych takovou menší konzultaci, koupil jsem si digitální voltmetr do auta, malý displej 2x1 cm. Normálně z něj jdou dva vodiče na zapojení. Jenže co mi vadí je, že ten displej svítí docela dost a při jízdě někde v noci atd.. by mi to asi vadilo. Napadla mě taková věc, kdyby se to dalo zapojit třeba přes potenciometr, jestli by to bylo možné. Případně jaký zvolit. Nebo tam třeba šlahnout nějaký rezistor do série. Jenže jak zjistit jakou hodnotu. Normálně pomoci ohmova zákona, nebo je v tom ještě neco složitějšího? Vím, že to může vypadat jako prasárna, ale spíš mě to napadlo jako experiment. Děkuji...
Správná je odpověď od rv. Pokud má společné vodiče napájení a měření, tak tam nemůžete vřadit nic, vše ovlivní výsledek měření. Navíc uvnitř bude stejně nějaká elektronika, aby byl jas konstantní při různém vstupním napětí, takže tudy cesta nevede. Budete to muset rozdělat a upravit přímo napájení samotného displeje.
Prostě a jednoduše na displej nalepit kousek matného nebo barveného tenkého plexiskla nebo jiné umělé hmoty. Například z krabičky bonbonů tiktak, atd... v domácnosti je v odpadu toklik různých plastových tenkých fólií nebo destiček...
Tak všem děkuji za rady, s tema odporama a potenciometrama jsem si to myslel že by to ovlivňovalo měření, jen me to napadlo jako řešení. Popravdě to s tou folii me taky napadlo, tak zkusim. Dat ho někam jinam by bylo taky řešení, ale nechce se mi nekde jinde vrtat nebo frézovat do palubní desky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.