Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mimosoudní vyrovnání po nehodě ano-ne

Od: kalda* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,abych nastínil jen situaci.Stala se mi pojistná událost v 1.45 ráno když jsem zaparkoval vozidlo na okraji pozemní komunikacev boci před kulturním domem a další vozidlo při vycouvávání do mne narazilo ,odřelo zadní blatník a způsobilo mi tímto škodu na zadní části vozidla.Hned jsem tedy vystoupil a požádal řidiče aby vystoupil.Na první pohled bylo zřejmé, že mladík za volantem byl pod vlivem alkoholu.Nejdříve se chtěl finančně vyrovnat,ale vzápětí si to rozmyslel a přivedl si kamaráda-údajně majitele vozidla-a tvrdil,že nic neudělal a vůz neřídil, neměl u sebe doklady a nechtěl si vyměnit údaje .Zavolal jsem tedy 158 a nahlásil co se stalo.Policie dorazila na místo.Dechová zkouška prokázala 1,32 promile alkoholu a byla zjištěna propadlá stk vozidla viníka a že viník není majitelem vozu.
Takže na místo byla přizvána dopravní policie a věc řešila jako dopravní nehodu .Toto vše bylo skončeno po 4hodinách,kdy mi děti ve vozidle mrzly/jel jsem pro ně v tuto noční dobu na ples/Po výslechu a zápisu do protokolu jsem obdržel potvrzení o účasti na dopravní nehode.Nemám žádné údaje o viníkovi kromě jména.Mladíka nyní čeká soud pro trestný čin řízení pod vlivem návykové...atd a já mám dilema.Nehoda nahlášena k likvidaci na kooperativa-je naštěstí pojišťeno.
Tak a nyní to zásadní,včera jsem byl kontaktován otcem viníka , který prosí o schůzku a má zájem o mimisoudní vyrovnání,že by to mohlo synovi pomoci atd u soudu. A nebo vůbec se nekontaktovat a nechat vše na pojišťovně vyřídit .Nemám s tím žádné zkušenosti.
Mám s tím jen starosti i když se jedná o nízkou škodu řádově do 10tis.kč.Avšak kontaktování se mi zdá nebezpečné a nevím jestli tím neohrozím rodinu nebo nebudu mařit vyšetřování policie.Děkuji za radu.J.Kalousek

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

repak*
hodnocení

1x

Slušnému bych vyhověl kdyby mu to pomohlo. Tenhle slušný nebyl. Proč mu pomáhat?

khjg

Absolutní souhlas - slušnému se snažit pomoct, na hovado kašlat. Ožralý vleze za volant, nabourá a pak chce zdrhnout - takový zaslouží sebrat řidičák a už mu ho nedat + nějaké veřejné máchání v koši ve Vltavě...

jesse*
hodnocení

1x

Kašlete na něj, už jen to že by moje děti kvůli němu 4 hodiny mrzly v autě je pro mě důvod mu nijak nepomáhat. Mohlo to být vyřešený za 20 minut sepsáním záznamu o nehodě a neměl by problémy s popotahováním kvůli alkoholu. Rozhodl se dělat problémy, tak ať je má.

jarda2*
hodnocení

0x

Tak asi mam jiny nazor - zalezi na dalsicjh okolnostech, kdyz si vzpomenu kolik prus.eru jsem zamlada udelal a to se povazuji za slusneho ze slusne rodiny... Ono neco jineho je machrovat vylitej pred hospdou a neco jineho pak sklopit usi a snazit se to urovnat. A mozna by to odskodneni bylo zajimave i financne - od pojistovny bych zazraky necekal.

khgj

Jestli jsem si dobře četl, tak to za něj chtěl žehlit jeho otec. Žádný lítosti viníka jsem si nevšiml. Takže by měl dostat co si zaslouží, nějaký vycházení vstříc není na místě.

vosikac*
hodnocení

0x

*jasne*Myslím že zde je to o vině a trestu.Peníze nejsou všechno! Onen mladík nejspíš potřebuje pořádnou ránu od života,pokud je schopen sednou za volant pod vlivem návykové látky ,v tomto případě alkoholu*bzum*.Jen ať si to "vyžere" a příště si to třeba rozmyslí.

Může se stát,že v tomto případě mu to projde a a za nedlouho sedne zas za volant pod vlivem alkoholu a může jít o lidské životy.

Jen ať ten záznam má!

1jara*

Vosik máte pravdu, ale pokud by pškozený dostal víc od viníka, to bych také uvažoval o mimosoudním vyrovnání.

nu*
hodnocení

0x

Pokud by za mnou přišel osobne dotyčný mladík, tak podle jeho jednání bych asi zvažoval co dál...pokud se mimosoudně vyrovnáte, nic to nezmění na tom že ožralý sedl za volant a jel s vozidlem technicky nezpůsobilým k provozu, nějaký záznam bude mít stejně...Takže bych uvažoval jinak, co je pro Vás výhodnější? Když se tatínek prohne a zaplatí bleskovou opravu ve značkovém servisu,nebo to budete zdlouhavě řešit s pojišťovnou? Škoda vznikla a soud bude bůhvíkdy, u soudu zmínka o škodě v každém příapadě bude, do té doby se taťka může domluvit i s dotyčnou pojišťovnou a poskytnuté pojitné plnění jí vrátit, bude to mít stejný efekt...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]