Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to na reklamaci či odstoupení od smlouvy?

Od: veru* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, koupila jsem si auto pred necelym mesicem, uz v bazaru se mi nezdalo ze motor tak divne klape, prodejce me ubezpecil ze to je normalni zvuk naftoveho motoru a ze si muzu priplatit 2-letou zaruku na poruchy, tu jsem si zaplatitla a auto stale klape a navic jsem zjistila i unik oleje, tak jsem jela zpet do bazaru za jejich mechanikem, ktery zjistil ze je spatna zrejme spojka a buhvico a upozornil me, ze je mozne ze za tu opravu zaplatim kdyz zjisti ze je to beznym opotrebenim.Co mam v tomhle pripade delat?Zrejme uz pri prodeji prodejce dobre vedel, ze to auto neni bez vad jak tvrdil.

Dekuji za odpoved

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Auto stále klape...ale jezdí..asi. Jestli je to běžný zvuk naftového motoru, nebo není..to těžko z pouhého "popisu" někdo z nás posoudí.

Únik oleje..jak velký? Jsou výrobci aut, kteří Vám i u nového auta budou tvrdit, že 1l oleje na 1500km je"normální" a není to důvod k reklamaci. A Vy máte auto bazarové.

A ještě se třeba (nechci předjímat) dozvíme, že jste za "auto bez vad" zaplatila 6000Kč (taková otázka zde byla nedávno..a vlastně "obden").

Auto klapalo..Vám se zvuk nezdál..a místo toho, abyste sebou vzala někoho, kdo tomu rozumí..auto koupíte.

mak*
hodnocení

0x

Klapání motoru se spojkou nesouvisí, únik nebo spotřeba oleje, pokud není nadměrná, tak není závadou. Každopádně si pozorně přečtěte kupní smlouvu a tam na 100% najdete "zvýšená spotřeba oleje" a "opotřebená spojka". U auta koupeného v bazaru lze jen ztěží něco reklamovat, mají smlouvy postavené tak, aby nebylo co.

bublik*
hodnocení

0x

Přečtěte si podrobně kupní smlouvu a předávací protokol o technickém stavu vozidla. Pravděpodobně zjistíte, že jste si koupila vrak, auto vlastně na náhradní díly a že jste byla s tímto stavem seznámena. Pokud závady uvedené nejsou, zkuste ještě na netu pohledat možnosti odstoupení od kupní smlouvy a auto vraťte.

mathew
hodnocení

0x

Proč kupujete něco co se vám nezdá? Spojku si samozřejmě na 99% zaplatíte, protože na ni není žádná pořádná záruka ani u nového auta natož u ojetiny, kdy nikdo neví jak se k ní předchozí majitel choval. Únik oleje jde zjistit při běžné prohlídce pokud jste ji odflákla jak je u zdejších dotazů zvykem tak je to pouze váš problém. Možná by šlo na tu reklamaci aspoň uhrát to "buhvico" na druhou stranu to pouze potvrzuje velmi "pečlivou kontrolu" před koupí a kdoví co jste jim vůbec v té záruce podepsala. Jestli jste tu smlouvu zkoumala stejně jako to auto tak to vidím dost bledě.

hodnocení

0x
Zaplacení jakési záruky není oprava motoru.
Stále mě někteří lidé uvádějí v úžas, co jsou schopní udělat.
Auto klape, něco se mu nezdá, ale přesto ho koupí. Proč?
To byl nějaký ojedinělý sběratelský kousek? Protože pokud nebyl, tak to nějak nechápu. Ojetých aut jsou plný bazary.
Ojetý auta prostě skoro vždy nějaký vady mají.

hodnocení

0x
Věřila ste prodejci
Nevzala ste si ke koupi někoho kdo se vyzná
Auto se vám nezdálo a přesto ste ho koupila
Připlatila ste si jakousi záruku která pravděpodobně nic neřeší
A co stim?
Za prvý pokusit se uplatnit tu záruku
Za druhý pokud to neuznaj a moc bych se divil kdyby jo tak si opravu zaplatit ze svého a jezdit
Vic se dělat nedá

jurajjuraj*
hodnocení

0x

*smich* na tehle poradne sem pochopil co znamena ze na lidske blbosti se dobre vydelava

asi tak nejak, kupoval sem starou lednicku, chybely ji dvirka ale prodejce me ujistil ze je to v poradku, ted co dam do lednicky tak se zkazi, muzu to reklamovat?

mathew

Třeba jí to aspoň vyšlo levněji jak na 430 000 vedle*smich*

xenofob
hodnocení

0x

stačí mít v prodejní smlově větu typu, že vozidlo vyžaduje opravy, servis a údržbu a neprokážete že opravou nebyla myšlena generální oprava motoru

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]