Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebovala bych poradit s nákupem zimních kol. Nechci přezouvat alu kola, ale na zimu pořídit plecháče. Auto: Ford mondeo, MK4, r.v.2007. Rozměr z TP: 6,5Jx16 H2 ET50 215/55 R16 90V. Stačí, pokud koupím disky + zimní pneu a zajedu s tím do pneuservisu? Nebo potřebuji ještě nějaké příslušenství? Disky se prodávají i s ventilky? Omlouvám se, ale fakt nevím. Děkuji.
Mám právě špatnou zkušenost s pneuservisem. Jsem z Prahy a zatím, co jsem prošla pneuservisy to bylo vždycky stylem co nejvíce vydělat a odfláknout. Bohužel moje zkušenost. Jednou jsem přezouvala na Moravě v Kuníně u Nového Jičína a to bylo jiné kafe. Tam to fungovalo, jak píšete. Bohužel cestu na Moravu neplánuji.
Můžete zkusit třeba tohle. Objednáte si kompletní obutí a přivezou vám to až domů. Můžete se i poradit. Taky už jsem tam nakupoval.
Disky je nutno koupit podle specifikace v TP. Obvykle je na ně možné montovat také užší zimní pneu - opět podle TP. Nejsem si úplně jist, ale v pneuservisech by měli zajistit vše, vč. nových disků. Nejlíp si tam zavolat.
Jde mi o to, jak je to s TPMS. Jestli to tam musí být a jestli se to montuje extra. Nějaké měření v autě mám. Ale nevím, jak zjistím, zda je to přes čidla ve ventilku nebo přes ABS. A hlavně jak zjistím, zda to tam musí být či ne.
To právě nevím, jak to poznám. Ale na dislpeji na palubovce se mi zobrazuje Tyre press informations - pohled na auto seshora a u každé pneu se zobrazuje tlak 2.2, 2.1, atd. Na nějakou dobu se mi přestal zobrazovat tlak na jedné pneu, od té doby mi to při otočením klíčkem do druhé polohy vždycky pípne a zobrazí chybovou hlášku Tyre press malfunction, ačkoli se sám od sebe zase začal tlak zobrazovat na všech pneu. Pokud by to měření být nemuselo, tím lépe. To, že mám defekt, jsem zatím vždycky při jízdě poznala a tlak v pneu jsem zvyklá pravidelně kontrolovat na pumpě. Tak nač takovéto nesmysly, které stejně zobrazují nepřesné údaje. Alespoň v mém případě. Pomohlo by, když bych zde uvedla VIN? Jde mi o to, abych prošla na STK, když tam budu mít kola bez TPMS.
Můžete vybrat třeba zde : elektrony.cz/... (nwn zda i plechové nebo jen alu) ,taky si vyberete pneu a doručí vám je kompletně -kola na disku,vyvážená,jen je hodit na auto.Takových to portálů je vic.zde je ale i konfigurátor!
Nebo třeba zde : dobrepneu.cz/... zde i pelchové a lité disky pro zimní období (žel nwn zde se liší od obyčejných !)
Díky, objednala jsem z prvního odkazu 4ks kompletní kola - plecháče, zimní pneu, ventilky, obutí, vyvážení, doprava do depa PPL, platba předem převodem celkem za 14.700,- Tak snad vše klapne a nebudu muset vracet.
Pro tazatelku: Pokud si pneu budeš montovat/měnit sama, tak jsou určeny pneu dvě pro pravou a dvě pneu pro levou stranu vozu! Vyrábí se i pneu, u kterých je to jedno na kterou stranu přijdou (tvrdil automechanik, mluvil o pneu na BMW).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.