Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bezkontaktní automycka

Od: richto01* odpovědí: 14 změna:
Zdravím,
Mám velký zájem o investici do bezkontaktní automycky, jenže váhám zda je to dobrá investice, je tu někdo kdo má případně zkušenosti a poradil? Popřípadě jaké jsou průměrné výdělky za měsíc? (záleží na mnoha faktorech, ale rád bych měl představu návratnosti)

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumid
hodnocení

0x

Jestli žijete ve městě nebo někde u lesa, kde se auta více špiní nebo ve městě je jich velká kumulace, taks e to asi vyplatí, pokud v okolí není wapka nebo pumpa s kartáči.

Navíc pokud nabídnete (respektive nezakážete) mytí motorů, tak o klienty nebude nouze. Je to poblíž třeba autoservisu (bude?)?

break
Mytí motoru je zakázáno, protože v moderních myčkách se voda recykluje
gumid

Znám jednu u nás ve městě, kde to zakázáno není. Nikde cedule a nikomu to nevadí. Je poměrně nová 6 let. A jsem za ni rád, právě k vůli mytí mot. prostoru.

mathew

Ano a pak se spousta lidí diví proč jim to nejede, když to pokropí vapkou včetně míst, na kterých je dokonce obrázek, že nemají přijít do kontaktu s vodou*smich*

gumid

mathew: Tak když to neumí a perou z bezprostřední blízkosti, tak se nesmí divit. Umyl jsem už desítky aut v motorovém prostoru a vše jezdí. Taky to není jenom o umytí, ale je potřeba auto vysušit a né ho strčit hned do garáže. Prostříkat případně konektory a podobně.

break
hodnocení

0x
Zkontaktuj firmu TRWash...zbejvaj se bezkontaktním myckama. Nejsou jen vlastníci ,ale nabízí licenci spolu se servisem. Máj zkušenosti i s malejma městama...

hodnocení

0x

V tom našem maloměstě zbudovali myčku BKF se 2 stáními a mají tam pořád plno - takže předpokládám, že to prodělečný nebude, totho provozovatele znám, rozhodně nedře nouzi.

Koneckonců - tady to máte i s určitými ekonomickými záležitostmi

bkfcarwash.cz/...

bublik*
hodnocení

0x

Přispěju Vám zkušeností jen ohledně poptávky po těchto službách. Ze strany investic a návratnosti bohužel. Když budete provozovat solidně a budete chemii dávkovat tak jak se má a tento standard si udržíte, věřte, že i v Praze, kde je přewapkováno, budete mít plno. Když doplníte ještě o tepovač, parfémovač a lux, budete mít narváno. Vím z vlastní zkušenosti. Jsou jen dvě wapky v Praze, kde jsem ochotna si umýt auto a klidně kvůli tomu jedu přes celou Prahu, protože se mi to vyplatí. A věřte, že i když budete mít o trochu vyšší ceny, ale nebudete šetřit na chemii, lidi k Vám jezdit budou. A nejen pracháči, ale i střední a nižší třída. Toť k samoobslužným myčkám. Jestli chcete investovat do klasické jako je třeba na pumpách - pumpaři říkají, že na nich mají největší zisk, ale těžko říct, za jakou cenu. Asi jediná myčka, kde byla vidět při mytí pěna a vůně vosku cítit až do kokpitu, kapičky vody při sušení se krásně kutálely ze skla, byla nějaká ÖMV myslím na J. Spojce - bohužel příští návštěva už zklamala. Tak jako všude - chemie naředěná, auto neumyté, vosk žádný - místo kutálejících se kapiček pramínky vody bránicí se pustit skla.

gumid

Také jedu přes půl města na wapku, kde pěna skutečně zasněží celé auto a není to jen mléková voda.

richto01*
hodnocení

Zdravím, děkuji za informaci, měl jsem již parcelu vybranou, vedle byli prodejci aut, bowling a benzinka, jenže už mi to sebral majitel bowlingu :D. Takže teď hledám místo, kde by bylo nejlépe umístit myčku :).
Jako plánoval jsem, zavést větší spotřebu cistitich prostředků, když už člověk zaplatí za službu tak ta služba má být poradna :)
richto01*
hodnocení

A kolik tak +- dáváte za jedno umytí? Abych měl představu, kolik lidé jsou ochotni zaplatit.
gumid

rychto01: Dávám 100 - 120 za wap

Mám to docela očíhnuté - za 50,- umyju i hodně zasviněné auto, když chci i vosk, vejdu se do 70,- Ale zase služebák myju aspoň 1x týdně, spíš častěji, protože než bych se matlal se zaprasenými okny a zrcátky ošplíchnu to wapem a je klid. Manželčina bonbóna (Fiesta) dokážu umýt i za nižší sumy, jelikož je to malý auto *smich*

Ale jen postřeh - určitě je dobré to, že BKF má kreditní karty, které si můžu dle libosti dobíjet, ale hlavně dokáží vystavit daňový doklad, který pak uplatním u zaměstnavatele - za své bych se na to vyprdnul, ale takhle je fajn, že si auto umyju i tam, kde kartáče klasické myčky nestíhají a hlavně to auto není odraný od kartáčů. Ač služebák, je mi líto jej takhle mršit. A co vím, spousta řidičů služebáků to má podobně, takže jsou dost podstatným segmenetm zákazníků takových myček

jenda2*
hodnocení

0x

To je snadná rada. Zapomeňte na to. Dnešní legislativa bez čističky odpadních vod, lapačem olejů a ropných produktů. Likvidace odpadních kalů je rovněž nákladná a hlavně drahá. A těch kalů je docela dost. Nemůžete také konkurovat benzínkám, které často budují automyčky spolu se stojany. 5 let jsem to provozoval, když v okruhu nebyla žádná a bylo to tak akorát pro jednoho , 6 dní v týdnu od 09:00 hod do 18:00 hod.

Investice to je špatná. Ani nestačíte sledovat, které zákony se týkají nakládání s odpady. A docela snadno porušíte nějaký §, aniž tušíte, kde to vlastně máte hledat. Neexistuje nějaký věstník, který by na různé změny upozornil. A nebo Software v řádech tisícovek, který to sleduje. Jenže potřebujete peníze pro sebe a ne strkat cizím. Cena za jedno mytí pod 100 Kč je o ničem. Když to shrnete, tak pozemek, objekt, za objektem nádrže pro zachytávání kalů, v objektu čističku odpadních vod a jste slušně přes 3 miliony.

doplněno 07.11.19 19:11:

Ještě jde o velkou spotřebu pitné vody, i když pojedete pro hrubé mytí očištěnou vodou a jako finiš pitnou vodu, takže do budoucna je to už dnes utopie.

doplněno 07.11.19 19:24:

Oprava, namáhavá a drahá. Za jednu cisternu jsem platil 3000 Kč, co 14 dní. Tomu předcházelo lopatou vybrání jímek pod stáním aut, kde se zachycoval hrubý odpad z aut. Několik koleček na pár metrech. Všechny doklady přísně kontrolovat odbor životního prostředí města. 25 L dobrého vosku stálo 2300 a stačilo to na 1 měsích. Chemie pro rozpouštění nečistot na vozech stejně tak. K tomu energie a pořád nemáte ještě nic pro sebe. Splátka zařízení a nemáte nic. Nehledě na nějaké onemocnění a už jedete z kopce. Za dnešní cenu vodného a stočného a možného zastavení provozu v době sucha je to ekonomická sebevražda.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]