Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

První auto a co to stojí

Od: autak odpovědí: 4 změna:
Ahoj. Mám čerstvě řidicak a setrim na auto. Chci se zeptat, co vse obnasi koupe prvniho auta z bazaru.
Chci si koupit auto za 70 000 a prave chci vedet kolik dam hned zezacatku navic za sjednani pojisteni nebo spz apod. ruzne dane apod.
Kolik prumerne teda musim k tem 70000 nasetrit na vic.
Diky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

No...co to stojí.

Zaákonné věci v podstatě "nic moc"..

Ale pokud se Vám nákup z bazaru "povede", tak to bude stát třeba dalších 50-100tis Kč...než to auto dáte dohromady.

Však se podívejte do historie této poradny. Problémy s nákupem ojetého auta se zde řeší obden.

mathew
hodnocení

0x

Hodně. A jestli máš trvalé bydliště ve velkém městě tak ještě víc. Osobně bych koupil něco levnějšího, protože nikde není záruka, že auto za 70 tisíc bude v lepším stavu než to za 40 tisíc. Potřebuješ tak 10 tisíc na servis(oleje, filtry, rozvody) teda v případě, že nenajdeš něco co nic z toho nepotřebuje.

Předpokládám, že budeš kupovat Euro 3 tam se žádná speciální daň neplatí. Takže nejdražší bude to auto a pojistka. Přihlášení a případná technická už je zanedbatelná položka max. okolo 2000

gumid
hodnocení

0x

Když jsem před lety sháněl Favorita jako první auto, tak jsem si taky různě zjišťoval a vycházelo mě to takto:

Cena auta 9000,-

Pojistka na rok 5600,- (jako fakt)

Evidenční kontrola 250,-

Přepis 800,-

Výměna SPZ byla při přepisu tehdy zdarma a dnes je tuším za 400 jedna tabulka, ale musí se ty staré poškodit, jinak nevymění.

EKO daň byla zaplacena (osvobozeno ZTP) dnes dle TP 10 000 - 3000kč (platí se při přepisu na magistrátu)

Povinná výbava cca 600 (nebyla brašna s lékarničkou a trojúhelníkem) Tehdy jsem dokupoval lano za 300 naší výroby v Globusu v autodílech koutku a na vrakáči jsem bral zrcátko za 150,- (měl jsem na autě ulomené po lehčí nehodě předchozím majitelem.

Pak jsem natankoval asi za 700,- protože v bazaru už byl nasuchu.

To byli moje tehdejší výdaje. Zajímavé je, že si to po 9 letech stále pamatuji :)

hodnocení

0x

Dle dohody s prodávajícím zaplatit TK nebo EvK (cca 2000 ; cca 300), dále správní poplatek 800kč za zápis změny. Další ja pak třeba uzavřít PR a zaplatit (syn 1,1l , 40kW,rv 96 ,24 roků, o.město do 30 000 obyvatel první PR přes 4 000). Další věc je pak nechat aspoň deset tisíc bokem na -výměnu náplní (olej, chladicí, příp brzdová a v posilovači, filtry, rozvody)případně pneu a přezutí

Jinak do druhého auta za 35 000 kč jsem i díky nehodě vrazil kolem 70 000.oproti tomu pak na jkednom z dalších sleva 5 000kč na spojku trochu prokluzovala,koupena za 3000,výměna 0kč k tomu jen PHM a spotřební materiál(destičky,kotouče,rozvody, svíce, trubka brzd,výfuk ,dofuk koulí/hydrocitroen/)cca 5000kč za deset roků+ pneu a druhá sada disků

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]