Zdravim, uvažuji o koupi vw Touran s motorem 1.9 tdi 77kw r.v 2007 mate nekdo zkušenost s těmito motory popripade jaky jiny motor by jste u tohoto vozu doporučili?dekuji
77kw motory,jsou kazové.Jednalo se hlavně o rok od 2006 do 2008. U motoru BXE,BLS,BKC.Mimo jiné, praskaly ojnice. Já bych ti poradil dvě možnosti: buď kup s benzínovým motorem, nebo připlať a kup s motorem Common Rail. PD motory nejsou moc povedené. Věř mi, že jsem si s PDčkem zažil dost a šel jsem o něco níž a mám klasické TDI.
To mi nedošlo, že se motoru musí něco dávat , ještě, že jsi mi to napsal! Kdybych v tomto oboru nedělal, tak bych ti i věřil, žes najel 400tis s pedeckem,bez většího zásahu do motoru.. To vykládej těm, kteří o tom nemají ani páru.
lubosml
Těžko říct čemu věřit, nekdo píše ze kdyz uz naftu tak 1.9 tdi, nekdo zas říká ze nebrat hlavně 2.0tdi,u benzinu zas nebrat 1.6 75kw, to by si asi člověk nemoch koupit nic, asi spis zalezi jak o motor bylo pečováno.
AXR 400tis. bez sahnuti na motor, AMF 300, to same, AVF 260,... V praci na cr po 115kkm ko vstriky. Nezlob se na me, ale pd za me ok. Problemove byly dvoulitry a pak ty posledni pd. Co se tyce toho touranu, tak tam uz bude bxe nebo bls. Za me nebrat.
Honzas1: v otázce bylo 77kw. Kódy,které jsi napsal patří k motorům o výkonu 96kw,74kw a 55kw.Pumpe-duse opravdu moc kvalitní nebyly.Osobně se přikláním k názoru h0042. Ale je to pouze můj názor.
lubosml
A benzinový motor by jste doporučili jaky? 1.6 75kw se mi moc nechce kupovat, to mi prijde na tak velky auto dost slabý a FSI taky moc chvaleny nejsou, je vubec u tourana nejaky motor povedy?Pokud teda nepočítám CR jak tu někdo psal ten je mimo moji cenovou představu.
o destrukcích motoru 77 kw je na nemeckych forech napsano dost, staci chvilku googlit, udajne vyrobni vada, problemy se šrouby upevnujicich ojnice, ktere proražely blok motoru, akorat v nemecku se to uznavalo a majitelum byl vymenen cely motor, bohuzel vyrobce nedokazal presneji specifikovat o ktere serie se jedna...pokud ojnice neprdne motor muze vydrzet i vic jak pul milionu bez problemu
hlava může prasknoput i na benzinovém hátépéčku, rozhodující je vždy skutečný technicvký stav auta, já mám s touranem špatnou zkušenost, po nastartování naleštěného touranu jsem slyšel že jsou rozvody hlučnější navíc po napíchnutí na diagnostiku mi můj mechanik řekl že vidí nejaký probém s jedním ventilem...proto jsem to nekoupil...ale to neznamená že nelze najít kus, který bude sloužit dalších 10 let...
Jelikož jezdím spíše kratší trasy, mám druhý den Volkswagen Touran 1,4 TSI DSG 125kW rok 2007 a jede to moc hezky. Na netu jsou zatím jen pozitivní ohlasy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.