Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych požádat zdejší zkušené o radu. Jedná se mi o vyjíždějí vozidla ze stání na vlastním pozemku na obecní příjezdovou cestu (cesta není nijak extra udržovaná). Každou chvíli nám lidé parkují auta přímo před výjezdem (místní vědí že jinak nevyjedeme, takže tam neparkují, za což jsem rád, ale často jejich návštěvy to neví a pak se diví, když je chodím žádat aby kousek popojeli). Chápu že je to obecní cesta, ale přeci jen nějaká možnost jak toto řešit musí být. Alespoň doufám. Přikládám fotky onoho místa. Mockrát děkuji za rady.
Sice může být diskutabilní, zda jde o výjezd nebo ne (před výjezdem se parkovat podle zákona nesmí), ale v každém případě, pokud tam stojí auto jako na fotce, tak jde o bezohlednost řidiče, který tam to druhé auto postaví. Na zpevněnou komunikaci lze "něco" namalovat (pochopitelně oficiálně!), na nezpevněné je to problém.
Jinak nechápu myšlení debila, který postaví své auto do vyznačeného prostoru. Měl by se nechat vyšetřit.
@ferax: Dopravní značka není zeď. A s tou odtahovkou opatrně, taky by ji pán mohl zaplatit z vlastní kapsy. V dotazovaném případě bych byl opatrný i jako policajt!
Vím, že k nepravostem se tu nabádat nemá, ale nejlepší řešení je vypustit mu levou přední gumu, aby to viděl hned jak nastupuje do auta. Alespoň si trochu zamaká a příště už to tam nepostaví.
Přesně takový výstup jsem měl dnes když jsem potřeboval jet do práce s jedním takovým borcem co sežral svět. Borec v Superbu co přijel na kafíčko k sousedům kteří ani nemají zvonek a člověk jim musí vlízt na zahradu a bouchat na okno. A ještě se zeptá, jestli mi místo na polovinu šířky auta nestačí... tak o čem se s takovým exotem dál bavit. Když jsem se ho zeptal, jestli to chce pokoušet a vidět jak mi to místo bude stačit, tak radši hned sednul do auta a odjel. Jedno auto je ještě malý odvar, ale když se tam sjedou čtyři auta na ten malý plácek (a zahradu mají široko daleko největší a na ní jen dvě jabloně)... hlava mi nebere.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.