Dobrý den, můj dotaz asi přímo nepatří do rubriky auto-moto, ale k jiné rubrice se nehodí. Mám doma kompresor Orlík r.v.1975 a povolilo mě na něm těsnění. Jedná se o fíbrové těsnění o rozměru 62x50x3mm. Navštívil jsem již hodně obchodů, ale nikde jsem ho v takovém rozměru nesehnal.Nemá někdo zkušennost, z čeho by se dala náhrada takového těsnění vyrobit? Myslím z nějakého po ruce dostupného materiálu. Těsnění je použito na těle kompresoru v odlučovači. Je tudíž namáháno tlakem a působením oleje a vody. Díky za každý tip
jednoduché - tělo otvoru kompresoru pomažete olejem a zrovna tak klingerit pak uděláte otisk poklepáním paličkou nebo kladívkem (s citem) a pak to vystřihnete nůžkami , u slabších tlouštěk se to rovnou jen vyklepalo a ono to samo vypadne.
Můžete i zhotovit ze slabšího a dát 2x. Žádná věda.
Vyrobit se nechá z vláknitopryžové desky libovolného výrobce. (Frenzelit, Donit, Temac atd, atd.)
Rozměr, jak to tak vypadá, je opravdu atypický, tzn. buď koupit kus desky a pižlat nebo si nechat říznout na zakázku. Stojí to pár korun. Záleží odkud jste. Výrobců průmyslových těsnění je hafo.
Díky vám za dobrý tip. Jelikož bydlím na malém městě, nenašel jsem poblíž žádného výrobce, který by mě takové těsnění zhotovil. Zkusím se zítra někde zeptat, jestli by neměli alespoň tu desku Klingeritu, nebo jiného materiálu jak psal kolega a zkusil bych to vystřihnout. Ještě jednou díky
I tohle je možnost, ale spíš jsem to chtěl pořešit v domácích podmínkách. Díval jsem se na netu a to těsnění by se dalo i sehnat. Ale těsnění 30Kč a poštovné 120Kč, tak proto. I když, pokud nic neseženu, nic jiného mě nezbyde
Posledně jsme to řešili tak, že mi kolega rádce poslal peníze na účet za těsnění + poštovné a já to pak nacpal do obálky a poslal jemu na adresu jako běžný dopis. Tahle možnost bohužel padla, poněvadž už nejsem u zdroje. O jiném rádci s plotrem, vykružovákem nebo vodním paprskem nevím, takže připomínka k ničemu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.